Flytta flotten

Idag har vi flyttat flotten Jenny II från vår kajplats till vår tillfälliga hemvist under marinfestivalen. Laddade med paddlar, juice och lunch från Sibylla så gav vi oss av. Normalt strömmar det ut mot havet. Vi hade räknat med att flyta medströms och få en angenäm flottfärd. Men denna dag såklart inte. Vi fick ta i för fullt och kunde konstatera att vi vann väldigt lite mark. Eller kanske hav när man är på sjön*ler*. Vi hade hur som helst mycket roligt. Vi tog en tidig lunch för vi tyckte det hela gick lite trögt. Vi hade bara kommit över till andra sidan Nissan när Sibyllamaten åkte fram. För att inte driva iväg hade vi förtöjt oss i en boj av färg orange som saknade ägare för stunden.

Kasta loss Kapten Stålgren. Unge herr Stålgren var med på färden också..

Nu bär det av..

Dags för lite lunch och skratt och bus efter en stund..

Det hade regnat på morgonen men nu sprack det upp och solen började skina från en klarblå himmel. Det är underbart att vara utomhus när naturen ler mot en. Man ler lätt tillbaka..

Till slut ser vi vår båt där borta runt kröken..

Sen när vi var framme så förtöjde vi flotten. Vi njöt av vädret och tog det lugnt ett tag..

Sen efter någon timme så gick vi på upptäcksfärd. Vi hittade en gammal väska med nycklar och visitkort i. Och vi ringde upp tjejen som ägt väskan. Hon hade blivit rånad ett år tidigare. Nu såg inte väskan mycket ut för världen och nycklarna var rostiga. Men hon ville gärna ha väskan tillbaka så vi skickar den till henne..

Och solen bara sken från den blå himlen, en underbar dag..

Och när vi stod där så såg vi  långt där bakom en kompis båt komma i släptåg efter sjöräddningen. Han hade fått motorhaveri och hade börjat driva så sjöräddningen hade fått rycka ut.

Livet med båt är definitivt ingen transportsträcka. Den här dagen blev väldigt intressant och vi hjälpte till att förtöja båten när de kom närmare land.

Och vi båtgrannar ställer alltid upp för varandra när det behövs..

Allt gick väl och det var ju för väl. Vi åkte därefter hem och grillade lite gott och satt i trädgården hela kvällen. Det blev grillspett. Men attans så hårda majskolvarna var i mitten, gick inte att trä på dem på grillpinnen. Så då åkte borrmaskinen fram.

Sen gick det så bra att trä på majskolvarna. Maten blev utsökt och vi avrundade med en kvällspromenad. En mycket trevlig söndag med mycket sol och vind. Vi somnade bums på kv…ä..ll..e..zzzzzzzzzzzzz.

God natt!

Tjoppe och Helena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s