Kaos ombord!

Så händer det igen. Att vi behöver göra arbeten ombord som får hela båten att bli till ett enda kaos. Inom loppet av tolv minuter blir båten knappt igenkännlig, än mindre framkomlig. Man skulle kunna tro att ett gäng vilda barn löpt amok ombord. Men i själva verket är det vi själva som orsakat oredan…

Först åkte verktygslådorna in på toaletten och därefter tömdes skåpet under verkstadsbänken. Snart var det bara Kaptens bakdel som stack ut för därinne och därunder monterade han dit en ny ventil till genomföringen. När det visade sig fortfarande vara lite för trångt, åkte durkarna ur. Detta samtidigt som Styrman tömde salongen på dynor och på de prylar som låg i stuvfacken. Nu hade vi ett gyllene tillfälle packa om och sortera ur delar av lasten ombord. Sakerna delades upp i fyra högar. Antingen behålla, kasta, skänka bort eller ta med hem till Sverige.

Det blev ett foto taget innan det totala kaoset var ett faktum…

När Kapten var klar kom han över till salongen, för att där byta ut nästa ventil. Den som sitter under soffan på babord sida. Kaptens armar och huvud försvann återigen med verktyg och svordomar. Då det inte längre fanns plats för två att vistas i sjöslaget kring masten, passade Styrman på att slita ur lakanen ur sängarna för att bädda rent. Men innan dess lyfte hon på madrasserna och tömde stuvfacken även där. Fyra nya högar; behålla-kasta-skänka-ta hem… Krigsskådeplatsen var nu ett faktum och hela båten såg ut att ha haft påhälsning av ett KGB-gäng i jakt på guld, hemliga dokument och andra mystiska ting som en razzia kan vara upphov till. Skulle vi ens lyckas få ordning på båten till det blev kväll. Eller skulle vi tvingas äta skorpor till middag och sova ute på däck. Ja, det var frågan…

Det hela löste sig fint, även om det med råge hade blivit mörkt innan vi fått ordning på båtens innandöme. Nu har vi kunnat bocka av några ting på vår att-göra-lista. Check på nya ventiler till genomföringar. Check på ny varmvattenberedare. Check på att täta värmesystemet. Check på att bygga om kyl och frys. Flitens lampa lyser ombord. Och vi fortsätter i samma takt. Återkommer med ny rapport från vår grusplan, när något finns att berätta. Stay tuned!

Skepp o Hoj!

Där inne händer det saker…

Over and Out

2 reaktioner på ”Kaos ombord!

  1. Det är säkert inte någon tröst att det finn liknande problem hos flera av oss båtägare. Har demonterat och återmonterat ett fäktpaket 3 ggr innan det blev någorlunda bra ljudnivå. Har fått felsöka och demonterat en cirkulationspump som är ny men fungerar inte korrekt ny pump är utlovad och skall skall monteras efter ett antal försök att få den att fungera. När allt detta utförs så är hela båten uppochner vilket alltid sker när något är fel i en båt. Man lagar ett fel och hittar två nya ett evighets jobb att äga båt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s