Vad händer nu???

Enormt fin respons har vi fått från er följare, med önskan om god bättring för vår vän Greg. Vi känner oss överväldigade av omtänksamheten. TACK! Ni undrar säkert hur tillfrisknandet fortskrider och vi kommer berätta för er, när det gått lite mer tid. Det är lite tidigt ännu. Men en positiv sak är, att vi inte är de enda som att stöttar Connie med praktiska ting…

Ni minns kanske hur vi för ett par veckor gjorde en tur med en katamaran, när vi följde med vår nyzeeländska kompis Allan. Han hade ett paket att hämta upp i Queens Way Marina, på Gibraltarsidan. Där träffade vi ett annat svenskt par, Pia och Sture, som just mönstrat på sin nyinköpta katamaran. Nu råkar det vara så att våra svenska vänner ligger kvar och dessutom på samma brygga som Greg och Connie. Och Pia och Sture har bil. Så nu hjälper våra svenska vänner till att skjutsa Connie när hon behöver lösa praktiska ting ute på byn, så hon slipper gå långt. Det känns riktigt gott att vi är flera som stöttar Connie – och människor är verkligen snälla. Som exempelvis restaurangen som ligger strax intill, de som först larmade ambulans. Behöver Connie något, så är det bara för henne att gå dit – så fixar personalen.

Annat som händer runt oss nu…

Våra kanadensiska vänner Dany och Caroline på båten Zebulon har nu seglat vidare västerut. Vi hoppas de slipper möta orcas (späckhuggare). Även om attackerna har minskat i antal så sjönk faktiskt en segelbåt häromdagen, till följd av en orcas-attack. Safe sailing, friends!

Vår bästa kompis Konstruktören ligger ute på Biscaya och guppar. Flera av er känner till honom genom bloggen – och att vi väntat in honom i flera år (han har legat efter oss i långseglar-processen) Nu är han äntligen på gång och inom något dygn eller så, kommer han fram till A Coruna med sin båt Nomada. Kämpa på Gobbajävel! (Kapten och Konstruktören kallar varandra för ”gobbajävlar”)

Flera av er känner till Kaj Liljebladh, en svensk sjöfarare som gärna håller till på exotiska platser på vår jord. Nu är han i Gibraltar av alla ställen och förra veckan tog vi en bit mat ihop. Han gjorde även ett studiebesök ombord på Wilma. Varför Kaj är här, är för att han just köpt en enormt vacker segelbåt, en AMEL 50. Gosh, den båten vill vi inte kappsegla mot (fniss). Grattis Kaj!

Rutinerade Kaj förgyllde vår kväll…

Strax därpå gled svenskbåten Gili T in i vår marina. Styrman hade några månader haft kontakt med Sofi, den ena halvan av besättningen. Och nu sprang vi på varandra och vi fick en smått galen kväll ihop (ja, gud vad vi pladdrade). Vi åt tacos, samtidigt som vi lyssnade på Sverigematchen (fotboll) och vi berättade om våra erfarenheter kring segling i Medelhavet. De blev smått korvstoppade med information. Nu har de dragit vidare österut, mot de azurblåa ankarvikarna.

Sofi och Henrik på Gili T…

Däremellan har vi ägnat tid åt att serva och underhålla. Utombordaren är isärplockad och vi har beställt en ny impeller i mystisk storlek. Ja, utombordaren är nästan lika gammal som vi (som allt annat ombord hö hö hö…). HALLÅ!!! Och nu en fråga till Glenn A i Halmstad. ”Växelreglaget har gått av, hade du koll på vart vi kan skaffa ett nytt?” (För den nyfikne så kan vi berätta att Glenn är en före detta kollega till Kapten och en skickligare mekaniker går inte att finna, han är proffs kort och gott!)

Jorden anropar Glenn, världens bästa mekaniker…

Cyklarna har äntligen fått kärlek. Varken Grekland eller Tunisien tyckte vi var cykelvänliga länder. Men nu har vi bytt växelvajrar och smort upp skrammelhögarna. Och nu susar vi fram här i omgivningarna. La Linea är platt som Gotland och det finns en hel del cykelvägar. Därtill kommer vi snabbt över till Gibraltar och Connie, när så behövs.

När vi fick höra att vår vän Greg drabbats av en stroke, satte Kapten fart att laga cyklarna…de behövs nu!

Vindrodret är snart färdigt, vindflöjeln håller på att få en svensk flagga målad.

Inte färdig än…

En morgon la wastepumpen av. Det visade sig vara planetväxeln. Två av planeterna hade tappat kugghjulständerna. Oj oj…men Kapten lyckades laga. De flesta kastar nog sina pumpar när de slutar fungera, men så gör inte Kapten. Pumpen har vi haft i snart sju år. Nu hoppas vi den hänger med ett litet tag till.

På tal om kugghjulständer…Kapten har tappat en plomb. Men den lagar han inte själv, för hans borrsortiment stämmer inte mot storleken på plomben. Vi behöver finna en tandläkare. Känner ni till nån…???

Mer händer…men det tar vi en annan gång!

Skepp o Hoj!

5 reaktioner på ”Vad händer nu???

  1. Ska kolla om det finns att skaffa men behöver en bild på skylten på motorn för man behöver dela rigg röret för att byta växelreglaget. Den viktigaste på skylten är bokstaven som sitter lite vid sidan om för den avgör årsmodellen/Glenn

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s