Segling på Södra Sardinien

Här kommer ett inlägg utifrån havet. Vi har just lämnat en ankarvik 25 nautiska mil från Villasimius på södra Sardinien, där vi stannat för en god natts sömn. Tanken var inte alls att vi skulle segla som igår, planen var tvärt om att ta oss in till stan för att handla mat. Men sista natten i Villasimius rullade svallen in från en i övrigt vindfattig natt. Wilma la sig med bredsidan mot och krängde obevekligt sin svulstiga kropp från sida till sida. Och sömnen fick lida.

Men eftersom vi har gott om mat sånär som på frukt och grönt, tog vi beslutet att lämna Villasimius helt och fortsätta vår färd västerut. Det är tio dagar sedan vi senast besökte en mataffär och det kommer dröja ett par dagar till som det ser ut. Men det är ingen risk att vi svälter, för det behövs minst en månad eller två.

Dagen lovar fina vindar snett akterifrån och det blir sannolikt en lång dag på havet då prognosen lovar hård blåst i morgon. Men genom att komma närmare Carloforte kommer vi bort från den allra värsta blåsten. Livet är i övrigt gott, solen skiner och Kapten har just släppt ut fiskelinen så den går på släp bakom båten. Snart väntar frukost.

Skepp o Hoj

Röda strecket visar hur vi seglade igår och det tunnare rosa strecket visar dagens tänkta seglats…

Over and Out

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s