Hejdå Sicilien!

Sedan ett par dagar tillbaka har vi legat ankrade på Favignana och om allt går som tänkt, seglar vi till Sardinien i morgon…

När vi dök upp i vår ankarvik låg det redan en båt där. En så kallad skolbåt vars besättning är under upplärning. Nyfikna tittade manskapet på oss när vi droppade ankaret och vi därefter tog fram ankarklotet, den så kallade dagersignalen som talar om att man ligger för ankare. Den andra båten saknade en sådan och utan att veta vad som sas, förstod vi att vårt drag orsakat diskussion. Inom loppet av ett par minuter hissade även skolbåten sin dagersignal. När vi strax därpå skulle testa vårt internet men upptäckte att signalen var lite för svag, tog vi till vårt lilla specialtrick. Vi la mobilen (som vi använder som hotspot) i slagpytsen och skickade upp den i masttoppen. Gissa om vi nu hade nyfikna blickar på oss. Diskussionen gick varm kunde vi se och höra. Kan hända att eleverna frågade sin lärare vad detta var för något. Vilket såklart läraren inte kunde veta. Snart stack skolbåten och vi blev ensamma kvar.

Vi sjösatte jollen och tog oss i land. Vi ville utforska ön lite bättre och samtidigt se om det gick att ta några bilder på Wilma där hon ensam guppade i det azurblåa vattnet. Med kaffetermos och frukt tog vi oss i land och gick en promenad. Fin ö, men förvånade vi blev när det plötsligt stod fyra danskor bredvid oss och blickade ut över havet. Väninnorna var på semester och nog såg vi något drömskt i deras blickar när vi berättade att Wilma (som de stod och beundrade) var vår båt. ”Har ni seglat hit från Sverige”. Jo, ja…det har vi, svarade vi med ett glatt leende. Tjejerna rekommenderade segling i Limfjorden och eftersom vi inte varit där, tog vi tacksamt emot förslaget. Men det blir inte nu. För nu ska vi segla till Sardinien!

Skepp o Hoj!

Vi tar oss i land med jollen…
Wilma väntar kvar därute, med dagersignalen hissad…
Favignana är populärt sommartid men så här års finner man ankarvikarna mer eller mindre öde…
Den italienska våren är här…
Vi såg massor av ödlor…
Där ligger hon och väntar…
Ett par sköna dynor och kaffetermos…
Fika i naturen…
Kaptens två kvinnor!
Fyra danska väninnor på äventyr…
Vi promenerar en bit på ön…
Wilma sedd från en annan vinkel…
Vacker stenmur…
Limfjorden är trevligt har vi hört, men det får dröja till vi kommer norröver…
Hejdå Sicilien, nu seglar vi till Sardinien (hör du det, måsjävel??!)

Over and Out!

4 reaktioner på ”Hejdå Sicilien!

 1. Hej hur långt har ni kommit? Var är ni idag, 2/5? Vart är ni på väg? Vi sitter på Elba och njuter i vår ”nygamla” båt som vi hämtade i Kroatien förra sommaren. WM är såld. Vi flyger tillbaka till Sverige från Rom, Fiumincino den 26/5.

  Gilla

  • Hej hej, vi har just ankrat upp 20 nm väster om Villasimius på södra Sardinien. Och vi fortsätter segla i morgon västerut till Carloforte eller därikring. Har vi koll på geografin så befinner ni er ett stycke nästan rakt norr om oss, mellan Korsika och italienska fastlandet. Vart har ni tänkt segla härnäst, innan hemresan? Ska ni segla hem er nya båt? Spännande. Vi måste hålla kontakten. Seglingskramar från oss.

   Gilla

   • Kul, just nu har vi bara ”semester” och skall flyga till Sverige den 26/5. Så vi seglar väl söderut om någon vecka. Men till hösten hade vi tänkt Port S Louis och kanalerna till Sverige. Utrustning hemmavid och sen ner igen. Detta ständiga jagande😱. Vi håller kontakten så får vi se om vi råkas.⛵S&A

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s