Grusade planer

Hårda vindar av stormstyrka behagade slå till och vi tog det säkra före det osäkra och gick in till hamn. Det passade bra, för innan blåsten kom ville vi besöka den lilla bergsbyn Erice som man når med linbana. Vi kollade hemsidan och fann att liften var öppen för trafik (det skulle börja blåsa storm först nästkommande dag). Vi valde att promenera bort till bergets fot, istället för att åka buss. Men när vi kom fram hade linbanan slutat gå och stationen var stängd, på grund av blåsten…

Attans! Så vi promenerade tillbaka och i gamla stan fann vi en mysig restaurang där vi slog oss ner. Istället för en rätt dyr linbana fick det bli spaghetti vongole (spagetti med musslor, vitlök och chili). Solen tittade fram och vi njöt av maten och atmosfären. Även om dagen inte blev som vi tänkt, blev den bra ändå. Och motion hade vi fått. Tillbaka på båten konstaterade vi att vi totalt hade promenerat 15 kilometer.

Det har nu gått några dagar sedan vi bytte linbana mot musselpasta och äntligen börjar stormen bedarra. Går planerna som tänkt går vi ut på ankaret i morgon, sannolikt vid ön Favignana. För vi ser ett seglingsfönster över till Sardinien komma i början på nästa vecka. Vi följer prognosen noga och hoppas det inte blir som med linbanan, att våra planer grusas. Skulle så ske, får vi trösta oss med mer spaghetti vongole. För vi har faktiskt musslor ombord…

Skepp o Hoj!

Vi kan rekommendera Marina Arturo Stabile i Trapani, ett litet familjeföretag driver marinan och tillika varvet. De erbjuder inte många platser för gästande båtar men så här års var det inga problem att få plats…
Vi lyckades aldrig ta oss till bergsbyn Erice. Men gamla stan i Trapani är inte fel heller…
Våra grusade planer tröstades med spaghetti vongole…
När vi såg ovädret komma sökte vi skydd i en hamn. Marinan erbjöd oss tre grova linor, så kallade lazy lines vilket vi var tacksamma för. För under några timmar blåste det rejält trots att vi ligger gömda så långt in i Trapani man kan komma med båt…
Här är vi och vi letar väderfönster för att segla över till Sardinien…

Over and Out

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s