Ankomsten till Monastir

Hej igen. Nu är vi tillbaka med ett nytt utseende på bloggen. Vi hoppas vi fått allt på plats och verkar något konstigt, får du gärna höra av dig.

I Monastir blev vi mycket väl mottagna när vi (efter två dagar till havs) dök upp i marinan. Utanför EU är inklareringen mer omfattande och precis som i Marocko för ett gäng år sedan behövde vi (förutom hamnkontoret) besöka polisstationen samt expeditionen för tull- och migrationsfrågor. Nogsamt fick vi redovisa huruvida vi hade knark, vapen, tobak och sprit ombord. Vi nekade på samtliga punkter, utom på den om alkohol. Ombord på Wilma finns en bruten flaska OP Anderson – det är dyrbara droppar som det smuttas på varje påsk, midsommar och jul. Flaskan ska räcka i flera år och därför ransoneras innehållet som om det vore krigstider. Som tur var hade tullen inga invändningar mot den konstiga svenska spriten. Och vinet vi släpat med oss från Italien var inte av större mängd än att det ansågs vara för eget bruk. Drönaren däremot fick vi lämna ifrån oss. Den förvaras nu hos tullen och den får vi tillbaka när vi klarerar ut ur landet. Inklareringen avslutades med en inspektion ombord och först därefter blev vi tilldelade vår ”egna plats” i hamnen. Och inte vilken plats som helst, utan allra längst in i hörnet där vi ligger tryggast av alla – precis framför polisstationen.

Polisstationen ligger alldeles intill Wilma…

Trots att vi var trötta ville vi finna ett tunisiskt internet redan samma dag som vi kommit fram. Så i rask marsch gick vi ut på stan. Lite ovant mötte vi plötsligt en ickeeuropeisk kultur. Arkitekturen, klädmodet och årgången på bilarna skilde sig åtskilligt från Sverige. Men överallt vänliga människor som hälsade på oss utan att vara påflugna. När det blev dags att fråga efter vägen, fick Styrman Pimpsten åter plocka fram sin gamla skolfranska. Snart hade vi ett ungt par som visade oss hela vägen till butiken som sålde internet-abonnemang. Vi hade blivit rekommenderade att välja den franska mobiloperatören ”Orange” och snart kunde vi meddela våra nära och kära, att vi säkert anlöpt Afrika. Vi passade även på att växla till oss lite dinarer innan vi trötta, likt två förrymda björnar från sitt ide, återfann Wilma. Först lite mat och sen stöp vi i säng.

Vi har nu knåpat ihop en film från seglatsen mellan Sicilien och Tunisien. Sätt på ljudet, luta dig tillbaka och se hur vardagen ser ut till havs för oss.

Vi seglar till Monastir med extrabestättning…

Over and Out

12 reaktioner på ”Ankomsten till Monastir

  • Ja så kul att du gillar den. Tanken är lite blått och gult, som de svenska färgerna OCH blått och gult som solen och havet. Jag är inte riktigt ”varm i kläderna” än med den nya plattformen. Men jag gillar den och jag lär mig nog snart… Kram

   Gilla

   • Hej från Blekinge, har följt er ett bra tag och är så imponerad och avundsjuk( ja då på ett bra sätt,hehe) på ert sätt att vara och leva. Brukar läsa högt för min man om era bedrifter och peppa och säga att snart är det våran tur. Avslutat vår husbilstid för denna säsong, varit på Öland en vecka nu och kan säga att vi var rätt ensamma.. Kommer att fortsätta att följa er och drömma…kramar från Eva och Uffe

    Gilla

   • Hej Eva och Uffe (vet inte om vi svarat redan). Men vi vill bara nämna att vi tycker det är skoj att nya (för oss) följare läser om våra äventyr. Det peppar till fortsatt skrivande. Tack!

    Gilla

 1. Heeej på Er 😃🤗 Gott å se att ni mår gott och får lite besök. Tiden går ju fortare när man har någon att prata med som inte vet vart Wilma kommer ifrån 😅 Spännande ☺️ Nu har Wilma blivit med nedgångsdörr 👍🏻 Ett litet fönster/rund lucka i den så blir det perfekt 😃
  Plåstret är draget och läkningen såg väldigt fin ut, inga fula rodnader eller läckage. Känns skönt 😅

  Blir ni kvar i Monastair nu i vinter eller försöker ni segla vidare🧐
  Tänker på er ich skickar ut Mikael med hinken i skogen en sväng 🤪☺️🤗🤗🤗
  Ha det gott så länge 😘🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s