En sprayhood till jollen…

(…vi bockar av vår görolista innan avfärd….)

 

 Kalamaria, Thessaloniki, Grekland
 
 
NEDRÄKNING #1

Under vintervilan har vi sytt en sprayhood till Jollen. Vi har till skillnad från många andra seglare en hård jolle, vilket har många fördelar. Den kan inte få punktering och vår gamla jolle är inte alls lika attraktiv för skurkar att stjäla (Jollen har närmare 50 år på nacken och Kapten har ägt den sen han var pojk). Nu låser vi jollen trots allt när vi tar oss in till land, tillfället kan alltid göra tjuven. Gummijollarna däremot, de uppblåsbara som totalt dominerar marknaden är praktiska på så sätt att de tar en liten plats när luften släppts ut. Men solen ”äter” på dem och en liten mikroskopisk pyspunka är vanligt. Därtill, när man kör längs med vassa stenar och klippor så måste man vara försiktig så jollen inte skadas. Själva behandlar vi vår dinge rätt vårdslöst för inget händer liksom. Det brukar skämtas om att långseglare ”lämnar Sverige med en uppblåsbar jolle och kommer tillbaka med en dito av hårdplast”. När dingen gått sönder tillräckligt många gånger så ledsnar båtägaren och köper en av materialet polyeten istället (samma typ av plast som Tupperware).

 

Någon läsare minns kanske att vi mallade ett litet kapell, en sprayhood till jollen innan vi for hem på begravning i höstas.(Blogginlägg HÄR) Därefter sydde Kapten stänkskyddet på pappa Felix symaskin. Först nu har vi provat ut den och satt i tryckknappar. Nu kan vi gömma matkassar under och när sjön går lite hög i ankarviken så minskar risken att vi blir blöta. STÄNDIGA FÖRBÄTTRINGAR som vi säger – och nu kan vi bocka av ännu ett ting på vår göromålslista. Dagen vi kan kasta loss närmar sig.

 

 

 
Skepp o Hoj!

 

2 reaktioner på ”En sprayhood till jollen…

 1. Grattis på dig idag ❤️:at
  Ser iallafall ut som ni mår bra och att det händer saker 😉…….. själv, …. åkte mina pelargoner ut idag 💪
  Så lite vatten på dem och invänta grönskan 😉🥰😄
  Kram på er tills vi hörs igen
  😘🤗

  Gilla

  • Grattis själv, bästa du som är mamma åt oss alla – barn, barnbarn, seglarkompisar, katter och pelargoner. Lycka är att få vara hemma hos er med sol och frisk luft. Kram kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s