Guldgruvan…

(…vårt corona-badrum är äntligen färdigt…)

 

Kalamaria, Thessaloniki, Grekland
 

Nu kan vi presentera vårt ”coronabadrum”. Om det inte vore för pandemin, hade badrummet aldrig målats i knallgul kulört. Sannolikt hade en renovering inte ägt rum över huvud taget. Inte nu i vart fall. Men det ville sig inte bättre och något behövde vi ju göra med vår oväntade extratid vi fått på grund av den påtvingade isoleringen. Att det föll på badrummet berodde på att vi behövde täta uppe i taket, där skorstensröret går ut genom däcket. Det hade börjat leta sig in lite regnvatten i skarven, vilket kanske inte var så förvånande med Wilmas många år på nacken. Men steget därifrån till att renovera hela badrummet är rätt stor. När beslutet dock var taget, stod vi med nästa utmaning. Var köper man färg när alla butiker är stängda sånär som på matbutik, bensinmack och apotek. Men vi hade tur. Inne på macken stod några färgburkar på en av hyllorna; djupblå, spygrönt och knallgul. Därtill grå och svart. Valet föll på gul och grå. Sen gick vi till verket…

 

Hålet för skorstenen tätades och det inre skorstensröret ersattes med ett nytt. Ny färg i tak och på väggar. Golvet (ja ja…vi vet att det heter durk) hade några sprickor och golvet plastades och målades. Toalocket och toasitsen hade skavda märken efter ett gäng år i trogen tjänst. Vi hade redan innan pandemin kollat vad en ny toalettsits skulle kosta, hisnande 80 euro – vilket vi tyckte var för dyrt. Istället införskaffade vi en burk vit sprayfärg för 4 euro och sitsen blev som ny. Vi passade även på att göra rent avloppsrören, invändigt!

Nu är vi klara med renoveringen och skulle vilja presentera resultatet. Intressant är att badrummet för all framtid (så länge vi inte målar om det vill säga) kommer påminna oss om pandemin. När man i ett sömndrucket tillstånd kliver in i badrummet, vaknar man garanterat. Till en början kallade vi badrummet för ”coronamuggen” men nu har vi döpt det till ”guldgruvan” – vår lilla håla till badrum med väggar som lyser av gul(d).

Vårt djärva färgval chockade oss till en början, ovana som vi var. Nu har vi vant oss. And we like it!

 

Badrummet badar i gult…
 
Oavsett färgval så är det en konst att få ett badrum ombord på en båt att se trevligt och stajlat ut…
 
Smarta förvaringar går åt…inget kan stå löst då båten kränger i sjögång…
 
Nytt skorstensrör på insidan… Den brandsäkra skivan plockade vi ner för att komma åt och täta…
 
Gula väggar och grå lister och luckor…
 
Toalettsitsen är vit och fin…vi sprayade den vit (den är tillverkad av MDF)…
 
Kapten sydde en papperskorg till badrummet, innan hade vi bara en påse som hängde ful och avslöjande…
 
Den sjövänliga papperskorgen knäpps fast med tryckknapp… 
 
Bakom luckorna ovanför toaletten finns främre helveteshålet och tillika ankarboxen…
 
Skåpet under handfatet… 
Detta ser nästan ut som en försäljningsbild…men Wilma är inte till salu. Nu kan vi njuta av våra besök i guldgruvan...
 
Skepp o Hoj!
 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s