En glad båtböggare…

(…avslöjar en väl bevarad hemlighet…)
 
 
 
Kalamaria, Thessaloniki, Grekland
 
Nu är sista arbetet gjort med bytet av den stående riggen. Kapten Betong var upp i masten för lite avslutande elarbete. Solen sken skön och Styrman Pimpsten kvittrade från däck likt en mes, allt medan Kapten satt i båtmansstolen ovanför. 
 
Ibland arbetar Kapten ute i det fria, och ibland inne i trånga utrymmen…
 
De utbytta vant och stagen var det väl egentligen inget fel på, men de hade suttit där i trettiofem år. Synd att kasta dem, tänkte Kapten och började undersöka vart ombord han skulle kunna härbärgera vajrarna. I aktre helveteshålet kom han fram till och snart hade han skapat en smart upphängning. 
 
Vajrarna hängs upp på krokar inne i helveteshålet…
 
Medan Kapten var inne i helveteshålet passade Styrman på att filma. I filmen berättar Kapten om hur han hjälpte sin pappa som grabb, där han spenderade många timmar i helveteshålet. Även en hemlighet avslöjas och vi får bekanta oss med ett alldeles underbart svenskt ord, något udda och okänt förvisso och det är tveksamt om det finns med i svenska akademiens ordlista. Men det fyller sin funktion i vart fall. Varsågod, här kommer en glad film om en glad båtböggare. Glöm inte att sätta på ljudet. 
 
(We have English-speaking followers too, using google translate. Unfortunately, the film is in Swedish without English text. So the movie is probably difficult to understand. We apologize for this).
 
 
 
Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ”En glad båtböggare…

  1. Hejhopp…. dubbelG…. helt OK 😃😉🎉🎉😉
    Vi mår bra och kramar bara varandra och har 20+ i solen och 36,5 i poolen 😉😉😉😉🤗😘 Har sädesärlan på taket och vinet glaset 😘🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s