Filosofi på en bergstopp…(φιλοσοφία)

(…och vi bjuder på film och pollen i mängder…)

 

En tredje ankarvik utan namn på grekiska fastlandet, Grekland

 

Innan vi lämnar denna oförglömliga ankarvik så bjuder vi på några fina fotografier från platsen. Med fikakorgen laddad så tog vi oss upp på berget intill, genom olivlunden och upp bland snåren för att till slut nå toppen. Belöningen lät inte dröja på sig, med utsikt mot öster, söder och väst så njöt vi av humlors surrande och vårfåglars kvittrande. Även av stor förekomst av pollen. Att greker ses som ett filosoferande folk förstår vi, djupa tankar om livet kommer till en vare sig man vill eller inte när man sitter där på toppen med världens vackraste utsikt.

 

I morgon lättar vi ankare och tar oss vidare ut österut.

 

Här kommer en film, i början pratar en Kapten som kämpar hårt med all pollen som råder, han kliar sig ideligen. Även ljudet har sina brister, men har du en högtalare eller hörlurar så hör du nog vad Kapten säger trots snörvlet. Kan man säga snörvel? Konstigt ord…ja ja…if you are one of our english spoken friends following the blog, don´t be scared Captain Concrete speaks swedish (it´s normal). He is just telling you about the view and the current in the water (yes, it´s current here and a tide of 0,6 meter). After one minute or so, the music starts and you will see  some great photos from that time we arrived in this beautiful country months ago. Greece – we love you!

First some photos;

 

 Wilma nära land, här i högvatten…i lågvatten så har vi bara tio-tolv meter in till land…
 
 Vi tog med fikakorgen och gick genom olivlunden…
 
 …högre upp på berget blev det snårigt av buskar och små träd…
 
…men belöning kom för vårt hårda slit…
 
 …ja vad säger man…vackert…här kom vi inseglandes för ett par dagar sedan…
 
 …ditåt seglar vi i morgon…
 
 …en bild kan säga mer än tusen ord…
 
…glad i Grekland…
 
 …nu grönskar Grekland och naturen är grön och fin (och full med pollen…)
 

 

Varsågoda, be our guests…filmtime;

 
 

2 reaktioner på ”Filosofi på en bergstopp…(φιλοσοφία)

  1. Åh vad härliga bilder och första gången jag såg en av era filmer. Riktigt vackert där i Grekland och mycket grönare än vad en föreställer sig, eftersom det mest är bilder en får se är från sommaren när solen bränt sönder allt. Tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s