Mer vild och galen…

(…istället för vis och klok…) 
 
 Med barnasinnet i behåll!
 
 
Naxos, Kyklanderna, Grekland
 
Egentligen vet vi inte om man blir så mycket visare och klokare med stigande ålder, men vi kan väl i vart fall låtsas det. Styrman Pimpsten vaknade upp till sin födelsedag och vädret bjöd på sol och värme. På eftermiddagen så blev det ett litet kalas på S/Y Vaare och gratulanterna var tre till antal – Kapten Betong, Kapten Öivind och Matrosen Birk. Den sistnämna är en hund, en riktig sjöbuse som i hela livet bott på båt. 
 
Arbetet med att göra Wilma seglingsklar låg inte i träda trots födelsedag, lite nytta har vi gjort. Fast det är klart, med nästan obegränsad mängd äppelpaj och en massa vispad grädde på toppen så tog det lite emot att jobba efter fikat. 
 
Styrman Pimpsten tackar för alla gratulationer och lovar att inte gamla till sig under det kommande året, för än finns många äventyr som ska upplevas. Så istället för mer vis och klok så satsar hon på att bli mer vild och galen. Det låter som en perfekt plan. Vi får se hur det går!
 
 
Skepp o Hoj!
 
 Fika på norska båten S/Y Vaare, här med den svenska flaggan! (foto: öivind sanden)
 
Födelsedagsbarnet bjuder på äppelpaj. (foto: öivind sanden)
 
Öivind, Kapten och Birk firar Styrman Pimpsten…
 
 Det jobbades både på S/Y Vaare och S/Y Wilma…pajen fick tryckas upp bland tågvirke och skotlinor!
 
 Mmm…gottigott-gott!
 
Kapten var uppe i båda båtarnas master…här på Vaare! (foto öivind sanden)
 
 Öivind, Birk och Styrman Pimpsten assisterade nere på däck! (foto Öivind Sanden)
 
 Kapten i Wilmas mast…Kapten är extra tung av all äppelpaj och grädde!
 
 
Over and Out

10 reaktioner på ”Mer vild och galen…

  1. Hej på Er. En god bit äppelpaj i magen är nog jättebra om man ska fixa något som är paj i riggen.Ett stort grattis på födelsedagen till pajkocken som står på däck och inte på spridarnocken. Stor kram till Er båda. FELIX

    Gilla

    • Tack så mycket😃 Ja äppelpaj / äppelkaka är supergott. Jag har ett trevligt recept, men jag vet inte kring dina allergier om du kan äta den. Men det går kanske att byta ut någon ingrediens. Säg till om du vill ha receptet. Det tar typ 5 min att blanda ihop knäcksmeten. Det som tar lite tid är att skala äpplena och det går ju rätt fort. Vi hade bjudit in ett holländskt par på fika också men de avseglade på morgonen för vindarna låg rätt. Men annars kan vi nomader bara fånga någon likasinnad i farten och bjuda in. För två år sedan bjöd vi in ett ungt tyskt par på fika tex som vi inte träffat tidigare men de låg med båten bredvid 😀. Fyller du mycket snart? Du kanske också är ett marsbarn, annars ett april. Kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s