Naxos Karneval…

(…och knäppa ankor från Sverige…)

 
 
Naxos, Kykladerna, Grekland
 

Sen eftermiddag och den stora karnevalen gick av stapeln i ett fantastiskt solsken. Kapten har under de senaste dagarna lyckats bränna sina öron i den starka vårsolen…aj aj…men vilka angenäma problem. Annars är solglasögonen är vårt hetaste plagg just nu. Karnevalen var verkligen häftig att se och vi trodde Naxos skulle få slagsida av alla människor som tagit sig till öns huvudstad Chora. Staden ligger på öns babordssida…förlåt, vi menar västra sida…

 

Kreativiteten hos deltagarna i paraden såg inga gränser och vi lyckades fånga några godingar på bild. En glad överraskning var att först ut var ett gäng svenskar under banderollen ”Crazy Swedish Ducks!” Gissningsvis är det svenskar som har hus/bor på Naxos och de tjoade glatt och viftade med svenska flaggor.

 

Naxos levererar, grekerna bjuder på sig och verkar må gott (de också). Karneval-dagarna åtföljs av en stilla måndag, en helgdag då grekerna inte äter kött och dagen är kopplad till den ortodoxa tron (de strikt troende fastar helt men det verkar inte utgöra den stora skaran.) Denna ”Clean Monday” markerar även den första dagen på våren. Vi som kommer från norra Europa tycker dock att det varit vår länge här nu, men nu tycker även grekerna att det är vår – så nu är det vår! ”Clean Monday” firar Naxosborna med att familjerna tar med sig picknick-korg och ägnar sig åt utomhusaktiviteter, såsom kitesurfing vid Agia Anna som är ett stort turistområde med makalöst vacker badstrand. Denna måndag öppnar även restaurangerna kring Agia Ana och Plaka Beach upp efter en lång och lugnt vinter.

 

Skepp o Skoj!

 

Se och njut av bilderna från den färgsprakande karnevalen, vi är glada att vi fick uppleva den!

 …Svenskarna ville att vi skulle haka på dem, men vi saknade flaggor och ankor kände vi…glädjen gick inte att ta miste på i vart fall, som svensk på ön verkar man trivas!…
 
 …en festklädd flicka har fått en ballong av sin pappa…
 
 …motordrivna ekipage fanns det gott om i paraden…här med tema glamour om vi får gissa…
 
 …alla åldrar…här med glada barn i pastellfärger…
 
…konfetti…
 
…en och en annan clown, och då syftar vi inte på oss själva…
 
…men vi var också där…
 
 …möjligen öns bi-odlar-förening som kom med detta roliga bidrag…
 
…utklädda till bin gick de under parollen ”to bee or not to bee”…
 
 …dagens skönaste lirare…en ”queena” med drag i…
 
…det blir varmt under masken, killen tjuvar frisk luft…
 
 
…serpentiner och konfetti över hela stan… (kommer att ta dagar att städa upp…)
 
…inte bara Styrman Pimpsten roade sig…en liten flicka skapade sitt eget konfetti-regn som hon samlat upp på backen och släppt över sig själv…
 
…ridskolans bidrag…
 
…paraden är över och vi sätter oss och tar en öl ute på stan…det var vi värda…
 
…fast vi lämnar hamnområdet för det är så fullt i varenda bar och restaurang, vi väljer en mer stilla plats uppe på torget…
 
 …efter någon timme så var vi tillbaka i hamnen, just som solen gick ner bakom Paros…
 
Over and Out

4 reaktioner på ”Naxos Karneval…

 1. Underbart 🌴🌴🌞🌴🥰💥🥂🍹….. här steg 🌞😄😎upp alldeles nyss….. nu blir det morgonkaffe och en blick utöver Atlanten 👍🏻👍🏻👍🏻 😘🤗

  Gilla

 2. Hej på Er. Jag har alltid drömt om att få se en knölval eller en blåval eller en vitval i havet men aldrig lyckas.En karneval har jag sett men föredrar valens vackra och mjuka rörelse i sin naturliga miljö. Lev väl och njut av livet. Kram FELIX

  Gilla

  • Karne-valen finns till skillnad mot de andra valarna på land. Ibland kan valen vara besläktad med gris och då heter det Valfläsk! Vi föredrar också dem i havet, helst i sin rätt naturliga miljö. Kram kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s