Vacker tass…

(…på tillvaron, nu med nystuvad båt och kamera i högsta hugg!)

 

Naxos, Kykladerna, Grekland

 

Sedan vi klev av färjan från Piraeus den där natten med kräkor och blånäsor, så har vi nu funnit någon form av ordning och reda ombord på Wilma. I vårt bagage fanns en salig blandning av ting som nu skulle finna sin nya plats ombord. Det blev ett gigantiskt tetris med dominoeffekt för att förklara processen bildligt. Exempelvis så har vår ”syavdelning” blivit större; fler tyger, sytrådar och nålar med mera. Medan ”kontorsavdelningen” krympt då vi genom åren har förbrukat en hel del av de pennor, block, kuvert och gem som vi hade med oss när vi kastade loss från Sverige. Saker ombord behövde helt enkelt byta plats!

 

För att finna en plats åt allt var vi tvungna att först riva ut innan vi kunde stuva tillbaka, ett tag såg båten ut som ett bättre sjöslag. Nu bor var sak på sin plats, det är planerat in i detalj. Men typiskt nog när allt var klart och perfekt, så saknade vi en plats för våra glasögon att ”bo på”. De hade blivit över och nu stod Pimpsten och kliade sig i huvudet i ett helt dygn innan polletten trillade ner. Vi hade under dagarna kastat en del ting som vi inte längre ville ha i vårt ägo, det mesta trasigt eller defekt på något vis. I ena soppåsen hade en bit teryleneband lagts tillhörande en trasig gammal väska. Väskan var inte värd att laga, men så kom idén till Styrman att terylenebandet kunde hon ju ändå ta tillvara på.

 

Kapten skruvade upp terylenebandet på sidan av skåpet där hjärtat för Wilmas elektronik bor (AIS, plotter, radar mm). Nu är våra brillor funktionellt samlade och utan risk att stötas i eller kasa iväg i sjögång. Återbruk på högsta nivå, vad tycker ni om idén och lösningen?

 

 När vi var unga så behövdes bara ett par solglasögon, numera krävs glasögon för alla tillfällen, att se både på kort och långt håll, med sol och utan sol…ja många brillor blir det – men nu har vi en bra plats för dem!
 
 

I bagaget med från Sverige hade vi en nyinköpt kamera. Tidigare tjänstgjorde mobilkameran, en gammal Iphone 5, men sedan i somras så har den mest krånglat med konstiga ljusfenomen och lila ränder i var och varannan bild. Och då skrivandet och bilddokumentationen är till stor glädje för oss, så kände vi att det var motiverat med en ny fotoapparat. Nu kommer bloggen få justare bilder, vilket nog är klokt då antalet följare ständigt ökar. Vill vi förbli intressanta och behålla våra läsare så behöver vi nog leverera, känner vi. Vi hoppas ni kommer märka positiv skillnad. Sen ska tilläggas, att vi inte riktigt lärt oss alla funktioner på kameran än. Men det kommer tids nog…

 

 Styrman Pimpsten är ute och träningsfotograferar…här en balkong…
 

Helt klart så blev kameran vårt dyraste inköp när vi var hemma, men vi valde bort mycket annat från vår önskelista till förmån för en ny kamera. Innan vi kastar loss för denna säsong så återstår nog bara två investeringar, nya lazyjacksnören och ett par snickeriarbeten (som är beställt sedan tidigare). Därefter blir det ett nytt köpstopp. I sommar har vi lovat oss själva att än mindre starta motorn, vi har gett oss fanken på att vi inte ska tanka någon diesel under hela 2019!!! Och fram till nästa vintervila så ska vi inte betala för en enda hamn! (ja vi tänker inte på springnota om någon trodde det, utan vi tänker ankra) Om vi lyckas får vi se, men vi tror det går!

 

Zero waste – Zero cost! Utmaningen sporrar!

 

Skepp o Hoj!

 

Här följer fler träningsfotografier…en söt katt hjälpte till med uppdraget…

 Snälla kissen lät sig fotograferas…
 
 Kissen får syn på en hund…
 
 När vovve är borta så tycker kissen att skalbaggarna är roliga…
 
 Naxos kryllar av katter, de flesta är förvildade medan denna var så söt och tillgiven, så han hade kunnat få bli vår skeppskatt (men Kapten hävdar att han blir sjösjuk…)
 
 Tack kisse, hoppas vi träffas igen!
 
Våren är kommen till Naxos…
 
Mandelträden blommar!
 
 Många funktioner har den nya kameran…en utmaning för en blond och teknik-ointresserad Styrman!
 
 Naxos portal i eftermiddagssol…
 
 Kärleken till havet…lite för grunt för att ankra dock!
 
 Andra sidan viken…
 
 En annan kisse…(inte alls lika tillgiven som den förra)
 
Solen börjar gå ner…eftermiddagens sista strålar glittrar på vattnet…
 
 Kvällen lägger sig och Styrman har inte fått inställningarna för skymning korrekt på kameran.(men vacker bild ändå) – här behövs mer träning!
 
 Hemmagjord tzatziki och grönsaksröra (vi finner grönsaker nedsatt i pris för de ha lite fläckar på sig eller är lite skrynkliga i skalet, 0,50 euro kilot endast – en guldgruva för budgetseglare)
 
 En av hemligheterna med en god tzatziki är olivolja…,busenkelt och gott att göra…
 
Over and Out
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Vacker tass…

 1. Wojnewojne🤨🤭🤭😯…… så sugen på tzatzikin …. hur gjorde du den 😮😮😮😮 fick riktigt magsug nu….. och gissa om det känns….. har inte ätit på två dar då magen totalhaverera 😳😳🤕🤢🤒🤒
  Tvättar svettiga sängkläder i omgångar och försöker dricka te…. Känns lite som det har vänt, men tar en dag i taget👍🏻
  Håller på och skäller på den inneboende katten som drog in ett fyrbent pälsdjur och min Rödhake 🤨😥… fåglar är tabu för henne att fånga och i högsta grad ….. kom inte in med dom 😶
  Fina bilder och jag drömde mig tillbaks till Naxos 👍🏻😘🤗

  Gilla

  • Tzatzikin är enkel att göra, jag använder fet yoghurt 10% fett. 4dl naturell fet yoghurt, om den ligger i en burk så häll av den separerade vätskan som lägger sig ovanpå före du slevar upp (brukar bli sådan i fet yogge). . Riv en gurka grovt och lägg gurkraspet på hushållspapper så att vätskan får rinna av. Innan du blandar i gurkraspet så krama ur den sista vätskan ur denna (jag lägger den i näven och kramar ur). Blanda gurkrasp med yoghurten. I med riven vitlök, gärna mycket – jag tog tre stora klyftor. Tillsätt en matsked olivolja och tillsätt salt (jag smakar av tills jag är nöjd). Ett drag på svartpepparkvarnen och sen blandas allt och ställs i kylen så smakerna får ingå äktenskap med varandra. Ät och njut till vad än du lägger på middagstallriken. Mums! (kapten hälsar att rött vin passar bra till hö hö hö). Hoppas du börjar må bättre nu så du kan upp och laga gourmetmat åt dig och gobben. Kram

   Gilla

 2. …. ojojoj…. här ska bakas tzatziki 😄😄🤪🤒… blir alldeles full med saliv i munnen …….😊🙃…. å Mikael ska Inte få smaka 😄😄😄😉 ….. tre barnbarn kommer imorgon för helgmys å då kan vi göra …. tzatziki 👍🏻👍🏻👍🏻😄😄😄😘
  Blir tacos med röra😉 å mello 🎵🎶…. å popcorn 👍🏻😄
  Hadegott…. hwereeveryouare 💞💞💞😘😘😘😘😘🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s