Kåv med brö och bostonguöka…

(…kan beställas hos Feta-Greta…men en burgare fick bryta fastan…)

 

Halmstad, Halland, Sverige

 

Vi har varit Halmstad trogna nu i några dagar och Styrman Pimpsten har nu varit på sjukhuset där hon har varit lite av en filmstjärna. En kamera har studerat de rektala delarna av hennes lekamen och säga vad man vill om svensk sjukvård, den är fantastisk. Dessutom så fick hon publik, efter godkännande bör tilläggas, av två medicinstuderande. De fick dock bevittna en besvärlig undersökning för Styrman Pimpsten är snittad och skuren både på längden i tvären i sina forna dagar. Detta har med tiden skapat rätt stora hälsobekymmer. Häri ligger en av anledningarna till att vi långseglar och inte ställer klockan på ringning vareviga dag för att knata iväg till ett arbete på snöiga morgongator. Nu ligger återigen tarmarna rätt och nu får vi se om kanalen är farbar, för att uttrycka sig lite marint om de gastrointestinala delarna. Detta tar ju lite tid att utröna, maten ska ju liksom hinnas äta och behandlas av verkmästaren i magen och efter undersökningen häromdagen så for vi till ett av Halmstads bästa restauranger. Att bryta en närmare tre dygns lång fasta krävde mat vald med omsorg.

 

Den godaste hamburgaren som går att få i detta avlånga land anser vi (och många med oss) är hos Feta Greta. Gatuköket heter så i folkmun, Feta Greta, annars är Nyhemsgrillen det korrekta namnet. Det är länge sedan Feta Greta slutade arbeta där men alla i Halmstad som kan sin stad känner till stället. Vi mötte någon i förbigående häromdagen som sa att det var den enda restaurangen i Halmstad som förtjänar en stjärna i Guide Michelin. Vi pratar ju här inte alls om någon finedine – utan gammal fin gatukökskultur där denna inte tillhör någon hamburgerkedja, utan den står på egna ben med sitt egna koncept. Halmstadborna är sin moj så till graden trogna att det för ett par år sedan blev folkuppror när man sa upp kontraktet för Nyhemsgrillen. Kommunen ville bygga bostäder på platsen och gatuköket skulle rivas. Det slutade inte sämre än att politikerna fick backa och så bar man hela grillen vidare bort ett par kvarter så man kunde börja bygga. Till Feta Gretas nya plats hittar självklart fortfarande folket, trots att det inte ligger lika centralt som tidigare. Vi tror med handen på hjärtat att detta gatukök skulle kunna placeras mitt ute i skogen – folk skulle ändå åka dit. Värt en omväg!

 

 Otåligt väntar Styrman Pimpsten på att få bryta fastan…
 

Nu fick Styrman Pimpsten bryta sin fasta med en blygsam cheeseburgare på 90 gram och priset uppgick inte ens till 40 kronor. Nu pratar inte Styrman halländska så beställningen framfördes på någorlunda rikssvenska, men garanterat står det någon i grillkioskkön som beställer en ”kåv me brö å bostonguöka”. Om det smakade gott?! Aaah, den satt som en smäck!

 

Ett annat litet udda besöksmål vi har när vi är hemma och huserar är att vi besöker vår bank. Inte primärt i något bankärende, även om vi råkade ha det denna gång. Utan vi går dit bara för att vi älskar vår bank och dess personal. Vi har ett litet förhållande skulle man kunna säga (de sköter inte bara om våra finanser) utan vi liksom är kompisar med gänget där. Vår bank bidrar faktiskt till att vi tryggt kan segla runt på de sju haven, där de vurmar lite extra så att inget missas på hemmaplan. Vi skickar med jämna mellanrum vykort till dem från olika platser ute i världen, där hälsningen är på rim med en stor portion humor. Inte sällan avslutar vi texten med ”kan ni skicka mera pengar”. Vi har sagt till vår bank att den dagen vi kommer hemseglandes för gott, så är det sannolikt på tvären med Wilmas segel som trasor och en hink som nödroder. Den dagen så kommer vi släpa oss upp till banken, så de får ge oss en kaffe och en smörgås så vi får starta upp livet på nytt. Bankens respons på detta var; -Självklart, ring bara innan så vi hinner få fram lite fika! Vi tror dem faktiskt och vi vet att de skulle stötta oss om vi skulle behöva styra om kursen i livet.

 

 Kapten Betong myser lite med Ewa…
 

Nu fick Kapten Betong ett nytt digipass av Ewa som jobbar på Kundtjänst. De andra goa tjejerna var iväg på kurs, så vi fick inte kramas så mycket som vi hade hoppats på. Så världens bästa bank och världens bästa personal gott folk, finns hos Länsförsäkringar i Halmstad. Vi vill här poängtera att denna blogg är helt reklamfri, vi betalar till och med för att ha bloggen reklamfri. Vi får således inte betalt för att säga detta, utan helt genuint så tycker vi att vår bank rockar! De har en skönt stil liksom!

 

Vår roadtrip fortsätter med besök och ärenden. Vi har anledning att återkomma, om du vill läsa vill säga. Vi vill ju tro det i vart fall. Vill ni så vill vi.

 

Skepp o Hoj!

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Kåv med brö och bostonguöka…

 1. Vad fint ni skriver 🙂 Är såå ledsen att jag missade ert besök på kontoret. Blev glad av bilden vi fick på er i alla fall!!
  Ha det så himla bra.
  // Matilda

  Gilla

  • Ja så snopet att vi gick om varandra i år igen. Ewa är den som drar vinstlotten. Men vi fick ju några glada bilder växlade emellan oss. Ha det så bra ni också på kontoret. Kram till dig och kollegorna!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s