Livets avigsidor…

(…ska göras så korta som möjligt…)
 
 Kaptens ögon blir trötta av allt snöande på vägarna…
 

Halmstad, Halland, Sverige

 

Ja det är lite tyst omkring oss för tillfället. Kaptens mobiltelefon dog under sista dygnet vi var i Lysekil. Den gav plötsligt upp och trots upplivningsförsök så vägrade den återuppstå. Vi fick inse att det bara var till att köpa en ny. Vår telefon har använts flitigt under många år, så det var nog dags. Kapten beställde direkt en ny, denna gång en stötsäker och tålig modell och den utlovades landa i brevlådan efter fem dagar.

 

Efter vår tidigarelagda tur till Trosa så for vi tillbaka till Halmstad redan på måndagen. Det snöade på vägarna och Kapten har egentligen inget emot att köra i något slags väder. Men när vi stannade till på IKEA i Linköping för att dra en tallrik med köttbullar så gnuggade han sig betänkligt i ögonen. Att köra många timmar i snö och särskilt i mörker tar ut sin rätt…en paus gjorde helt enkelt gott.

 

I restaurangen så kom vi i slang med personalen, det var vid tillfälligt väldigt få gäster som pockade på personalens uppmärksamhet. Tjejen och killen bakom montern fick snart veta av oss att vi normalt, när vi inte står på IKEA och beställer köttbullar, är ute och seglar. Ett muntert samtal uppstod och vi gav dem adressen till bloggen. Det är rätt lustigt, flera av våra följare har vi bara träffat i förbifarten…i matvaruaffären, i väntrummet på vårdcentralen eller som här på IKEA i Linköping. Vi tror att vår glada uppsyn där vi gärna tar initiativ till samtal bidrar till dessa fantastiska micromöten. Det är nog lite osvenskt men det är väldigt trevligt att prata med människor man aldrig tidigare mött. Det inspirerar oss och samtidigt som vi berättar om vårt knasiga liv, så får vi ju berättat för oss om vilka de är. Ofta får vi veta om andra människors drömmar vilket vi tycker är jättekul…

 

 Ibland måste man utstå livets avigsidor – fasta och laxering och utan mobil – men det hade kunnat vara värre!
 

Närmaste tiden här i Halmstad blir dock mindre lustig; fasta, laxering och sjukhusbesök väntar för Styrman Pimpsten. Men på fredag är vi nog tillbaka på banan med full styrka igen och då tar våra äventyr fart igen. Kapten har nu fått sin nya mobiltelefon, men han har gått miste om sin telefonbok – så tror du läsare att du är en person som borde finnas med i hans lista, så skicka gärna på ett SMS. Numret är +46 709 400 415.

 

Så på återhörande!

 

Skepp o Hoj!

 

4 reaktioner på ”Livets avigsidor…

 1. Åh de där micromötena kan vara alldeles fantastiska! Och jag är övertygad om att ni inspirerar som sjutton i de där samtalen. Tänker på dig nu Pimpsten, samtidigt som jag njuter av en god chokladbit till kaffet.. 😀 Förlåt, kunde inte låta bli att retas när jag läste om fasta. Men jag hoppas tiden på sjukhuset blir kort och positivt. Kram!

  Gilla

 2. Hejsan!
  Tänkte bara säga att lappen med adressen försvann i en ficka, men dök upp igen innan tvätt-tid!
  Jag VISSTE att jag träffat på er förut för något/några(?) år sedan för historien kändes så välbekant! Och efter att ha läst er blogg förstår jag varför! Jag är ju från Halmstad! Och om jag inte minns helt fel så var det antingen där i krokarna eller möjligtvis i Torekov (?) jag stötte på er! Letat som en galning efter visitkortet jag fick vid förra tillfället men utan resultat 😦
  Oavsett, det blev ännu ett micromöte för vår del och hade vart superkul att stöta på er igen! Kanske blir i Linköping, Halmstad eller kanske någonstans i Grekland? Kram på er!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s