Symaskinsblues

(…våra dagar i Lysekil är räknade…)
 
 
 
Svanesund, Orust, Bohuslän / Lysekil
 

Skaparglädjen ser inga gränser. Vi kommer (när vi är klara) att kunna ta med oss en lång rad nysydda ting till Wilma. Vad sägs om ett nytt segelkapell, rattskydd, plotterskydd, kompasskydd, ryggstöd…samt mastkrage. Ett solskydd stod också på önskelistan men vi har inte bockat rören klara på Wilma så det blev aldrig mallat före avresan. Dock får vi tyg över så vi ska se om vi inte kan sy det på plats i Grekland.

 

Koncentrerad Kapten vid symaskinen…
 

Dagarna rusar iväg och vi har en lång att-göra-lista så nu har vi börjat titta framåt. Nya orter och nya människor ska vi träffa vad det lider. Vi har ärenden i Göteborg, Halmstad med omnejd, Malmö, Nyköping, och Trosa, så en skaplig roadtrip väntar. Men än är vi inte klara i Bohuslän, vi ska sy klart och vi ska intervjuas. Det blir även en sväng till Porridge Island där vi ska skaffa ett par ting samt träffa vänner. Porridge Island tänker en del, finns det en sådan plats i Sverige. Egentligen inte, platsen heter Grötö men det låter lite ballare på engelska.

 

Ett nytt ryggstöd har sett dagens ljus…made by kapellmakarson! (vi får återkomma med bild på Wilma senare)
 

Annat vi gör är att vi håller på att äta ikapp sådan mat som är typisk svensk och som vi längtat galet mycket efter. Vi kan nu bocka av FALUKORV och färska RÄKOR från tallrikslistan. Ni anar inte hur gott det är med falukorv. Häromdagen blev det stekt falukorv med kokt potatis och pepparrotssås. GAAAH! Innan vi vet ordet av så kommer vi har svällt ut och se ut som två köttbullar i seglarställ. Ja ja…det är smällar man får ta!

 

Skepp o Hoj!

 

2 reaktioner på ”Symaskinsblues

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s