Fair Winds and goodbye Friends…

(…nu gör vi ett nytt försök att korsa Tyrrenska havet för att nå Sicilien…)
 
En sista fika med Susan, i morgon skiljs vi igen…
 
 
Simius, Sardinien, Italien
 
 
Det har varit väldigt svårt att hitta ett väderfönster. Mistralen, vågor och åska ställer till det. Nu ser vi ett fönster komma med en liten reservation för lite väl höga vågor halvvägs ut. Men de bör ha lagt sig tills vi är där. Tar vi inte denna chansen så lär det dröja ytterligare ett par veckor då det ska börja blåsa från ost. Vår tid börjar rinna ut för att hinna till Naxos till oktober som vi tänkt…så därför gör vi ett försök i morgon.
 
 
Vi kommer att gå rakt ostligt ut, 90 grader för att ha möjligheten att vika av lite söderut för att få vågorna mer från aktern. Vinden ska vara tacksamt nordvästlig till nordlig och blåsa 7-9 meter per sekund. Dock så ska det inte vara någon åska alls. Tack för det. Vågorna säger 1,7 meter med 6 sekunder emellan. Men sannolikt så har de lagt sig och ligger mer kring metern när vi väl är därute. Allt är prognoser så vi får se…
 
Som vanligt så går det att följa oss på marinetraffic.com och länk kommer HÄR. Men sannolikt så kommer vår position inte att uppdateras när vi kommit tillräckligt långt ut i havet. 
 
Vi har under dagen varit över på såväl Isean (Susan) och på Goodvibes. Detta för att kramas och tacka för denna sommarsegling ihop. Susan blir kvar här på Sardinien ett tag till medan Goodvibes också seglar i morgon. Men de kommer stäva mot södra Sicilien då de ska till Malta. 
 
Vi har även hunnit med en fika hos våra nya vänner på S/Y Mu. Den båten som är så lik Wilma. Ett fantastiskt trevligt par och vi har fått en massa goda råd och tips på hamnar och ankringsplatser av dem, främst här i Italien. 
 
 
S/Y Mu och S/Y Wilma i samma ankarvik…vi hoppas kunna segla lite ihop nästa sommar…
 
 
Men vi lämnar inte alla därhän, vi kommer att fortsätta segla med vår vän och hans hund på båten Vaare. 
 
När vi kommer fram? Vi vet inte. Vart vi ska? Vi vet inte (jo vi har några idéer men det beror lite på hur seglingen går) Vi lämnar det väldigt öppet så ingen behöver oroas. En sjöman kommer när han kan men det är ju någonstans mellan 160-300 distans som vi tänkt segla. Så vi pratar minst om ett par dygn. 
 
Mat för överresan är förberett. På Wilma kommer det att serveras Pytt i Panna med stekt ägg och inlagda rödbetor, en het Chili Con Carne med bröd samt Spagetti med köttfärssås bland annat. Vi har laddat ner sommarpratarna på P1 samt ”På minuten” för att ha underhållning. 
 
I morgon bitti kring 8 kastar vi loss.
 
Allt gott här, Kaptens arm mår fint och besättningen är på muntert humör. Klart Skepp!
 
 
Skepp o Hoj!
 
 

2 reaktioner på ”Fair Winds and goodbye Friends…

  1. Gokväll vänner 🤗😃
    Vi tänker på er och gör inget galet nu…. ni är förståndiga och Naxos ligger kvar 😍😍😍 Ha det nu gott och ladda för en trygg segling/överfart….. Är rädd om er 😃🤗🤗🤗🤗🤗😍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s