Happy Birthday Captain Concrete!

(…jo ombord på Wilma firar vi födelsedag idag…)
 
 
 
Pollença. Mallorca. Spanien
 
Idag är det en speciell dag ombord på Wilma. Kapten kan lägga ännu ett år bakom sig, snygga 52 och han håller sig i god form tycker vi själva. Nu har väl födelsedagar med åren inte blivit en så stor sak…särskilt om man som vi är ute och fladdrar en massa. Det var länge sedan det blev en naturlig sak att försöka samla barn och andra nära och kära för en jordgubbstårta, kaffe och saft. Våra barn är alla stora och utflfugna, även duktigt utspridda geografiskt. Men visst kan vi sakna tider då man hade varandra närmare…
 
Styrman Pimpsten minns dock mycket väl den sommaren då hon tog Vaxholmsbåten ut till Stegesund. Det var Tjoppes födelsedag och han kan ha fyllt 15 år. Då var det tårta i den Norbergska trädgården och solen sken varm och skön. Kaptens mamma hade ordnat så fint och vi hade skoj tillsammans. Fina minnen poppar upp…
 
Minnet finns där från Wilma som stod på tomten där hon höll på att byggas klart. Hon minns även familjens glädje över att ha en toalett inomhus…under flera år så var familjen hänvisad till utedasset på baksidan. Jo, så växte Tjoppe upp. Sannolikt var han den enda eleven i klassen med utedass. 
 
Styrman Pimpsten minns även ett trevligt och fint samtal med Kaptens mamma i deras kök, lite på tu man hand sådär denna soliga dag den 19 juni. Hon var alltid så omtänksam, glad och positiv. Kapten och Pimpsten var ju rätt tajta under den här perioden och hon hade nog koll på att hennes son var mäkta försälskad i denna flicka.
 
En gång (inte på kalaset men någonstans i härat för tiden) så svalde Kapten en persikokärna som fastnade i tarmarna. Kapten hamnade på sjukhus med magsmärtor. Men kärnan ville inte komma ut den naturliga vägen. Mamma Kerstie (Kaptens mamma) ringde Pimpsten och berättade och Pimpsten åkte upp till sjukhuset och hälsade på. Det blev tillslut en operation och efter en tid fick Kapten komma hem.
 
Ja det var tider det. Men det är tider nu med. Så idag hurrar vi för vår Kapten Betong. Och det blir ett litet firande trots att vi är långt hemifrån. Våra båtgrannar kommer på en enkel fika vid tillfälle. Och ikväll ska vi träffa vänner från Vaxholm som är nere på Mallorca för att semestra. Så det blir en trevlig födelsedagsmiddag på restaurang där Kapten ska få välja fritt från menyn.
 
HIPP HIPP HURRA bästa Kapten, älskling och livskamrat!
 
 
Han är sig lik…den där busiga blicken fanns redan då…skolfoto från lågstadiet…
 
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 

10 reaktioner på ”Happy Birthday Captain Concrete!

 1. Stort, stort Grattis Kapten TJOPPE ✨✨✨🥂🥂🥂 Hoppas du får en annorlunda trevlig födelsedag med kramar o gott att inmundiga 👍🏻👍🏻👍🏻
  Vi har det gott här i blåsten om man håller sig i boden på kajkanten 😉
  Nu närmar det sig leverans av Tendern så vi har fulla dagar 🤭
  Ska ta en sväng till Felix och lyssna på hans nya uttal idag 👍🏻
  Han verkar lycklig med nya bettet 🤗
  Kramar i mängder och skål på er 😘🤗

  Gilla

  • Hej och tusen tack för gratulationen. Ja håll i hatten därhemma…här fläktar det idag också men vi har rysligt varmt så det hjälper en att hålla huvudet kallt och humöret gott. Ja trevligt att du hälsar på Felix och kollar in garnityret. Ta gärna en bild så man kan få se =) .Kram kram från mig Kapten och min lilla minitjoppa.

   Gilla

 2. Hej på Er go vänner!
  Tjoppes födelsedag – GRATTIS!!
  Det skulle man ju fikat med Kulinaris Iskrem (men Ni vet vad den finns när Ni kommer på besök någogång) Frysen är alltid öppen för Er…ha ha ha
  Puss och Kram från oss

  Gilla

 3. Hej med Jer,
  Også tillykke til Frederik med fødselsdagen fra mig! Tænk at være 52 år ung. Det var et fint tilbageblik Helena gav med 15 års fødselsdagen i haven med med Tjoppes mors jordbærlagkage – og solskin. Lang tid siden og alligevel ikke.
  Ja vi er nu endelig på havet igen. Tager det stille og roligt ikke mindst fordi vi jo i år har to ikke helt søstærke firbenede letmatroser med ombord. Vi ligger lige nu og genoplever hyggelige Trinity sur Mer. Jeg har været ude og bade for første gang på turen, herligt og ikke en gang koldt. De første to dage var var grå og småkolde med støvregn men nu skinner solen og her er dejlig sommervarmt – uden at være for varmt.
  Vi følger jo stadig trofast jeres færd. Mange spændende oplevelser. Forstår vældig godt at natten med bådflygtningene gjorde stærkt indtryk. Flot at I i fællesskab klarede det så godt og at ingen menneskeliv gik tabt.
  Sardinien har jeg aldrig besøgt men jeg tror at det er en rigtig smuk og spændende ø som I kan glæde Jer til.
  Ha’ det rigtig godt. Håber at Tjoppe får sig en super dejlig fødselsdags middag.
  Bedste hilsener Christina

  Gilla

  • Hej Christina. Tack för födelsedagshälsningen. Härligt att höra att ni är på havet igen. Tjoppe har haft en fantastisk middag hälsar han. En favorit, revbensspjäll och efteråt så fick han en Gin o Tonic. Så nu är han glad och lycklig. Jo båtflyktingdramat gjorde starkt intryck men vi klarade det bra, så vi känner oss trygga med våra fortsatta seglingar utan att känna någon rädsla. Och vi ser fram emot att segla till Sardinien. Vi har aldrig varit där och det ska bli kul att efter lång tid få skicka upp en ny gästflagga i riggen…den italienska. Ha det så gott och hoppas vi kan ses framöver någonstans. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s