HA!

(…nu fick vi nåt på kroken…)
 
 
OBS! Två inlägg för dagen. Det tidigare finner du HÄR.
 
 
Styrman Pimpsten stack ut huvudet genom ventilen. Och där simmade en massa fiskar. Vi tog metspöt och innan vi visste ordet av så hade vi nåt på kroken. Fiskarna slogs om den lilla brödbiten. Två fiskar fick vi upp innan de simmade iväg till något annat skoj…
 
Vi tror vi har fått ”Bream” (engelska) på kroken. På svenska kan den heta Björkna och vara släkt med Braxen (fast den har inte rödaktiga fenor vilket förbryllar oss). Vi är inga fenor på fiskar (hö hö hö…). Så nu vill vi ha läsarnas hjälp (de har rätt så stort öga och är ca 20 cm långa) 
 
Vad har vi fångat och hur ska vi godast laga dem. Kanske slänga ner dem i en panna med purjolök och tomater och en skvätt grädde. Eller gör de sig bäst på grillen med bara salt och peppar. 
 
Så det funkade trots allt, att fånga fisk. Men det går moll i att fånga den stora tonfisken…men vi är på gång…nu jäklar!!!
 
Lämna oss en rad, hjälp oss i frågan. Tack! (och puss)
 
Skepp o Hoj!
 

4 reaktioner på ”HA!

 1. Hej på Er.Fisken ser ut som en släkting till mört och braxen full av ben och mycket fjäll jag skulle tveka att försöka äta den men kanske jag har fel.Forskningen visar nu att vi kan börja äta insekter och vilda grönsaker, men då måste man nog ha ett gott glas vin eller öl för att få ner skiten i magen. Fortsätt att utforska vad naturen har att erbjuda. Kram på Er FELIX

  Gilla

  • Ja vin har vi gott om ifall firren inte skulle vara aptitlig. Men den ser faktiskt god ut…och lagar vi den hel i panna eller på grillen så ska vi nog kunna separera köttet från benen. Det är ju gratis i vart fall…gratis är gott! Vi har dock inte kommit dithän att vi börjat äta insekter…den dagen får vi nog ta fram en bag-in-box som stöd! Kram

   Gilla

 2. Hallojjjj
  Kul med fisk.
  Rensa o fjälla.
  Fyll buken med lök salta.
  Gör ett folie packet lägg en stor klick smör i botten på med fisken släng i lite halvkokta potatis.
  Slut igen paketen o lägg dom på grillen.
  Ett tips finns säkert fler.
  Lycka till.
  Kram Kenneth (municykeln)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s