Napp på kroken

(…jo det är sant…men…)
 
Ja vi vet att ni tror att det är ett fotomontage…men det är sant…en liten firre på kroken för Kapten…men snart nappade det igen. Och denna gång något riktigt stort!
 
 
Bahira de Levante, Aguilas, Spanien
 
Var vinden och vågorna inte med oss dagen innan. Så fick vi en fantastiskt segling efter det att vi lämnat ett gungigt San Jose. Hela natten hade svall rullat in i vår ankarvik och den höll nog samtlig bestättning vakna på de tre båtarna, utom Kapten då. Han har en förmåga att alltid sova gott. För Styrman Pimpsten så är det inte fullt lika lätt när rullningarna kommer i sidled. Kroppen rör sig åt ett håll och inälvorna åt ett annat. 
 
San Jose i solnedgång…
 
Men när vi klev upp på morgonen så fick vi lön för mödan. Det hade varit mörkt när vi droppade ankaret i viken. Så vi visste inte hur platsen såg ut. Och San Jose visade sig vara en fantastisk liten pittoresk by. Synd bara att vi skulle segla vidare. Vi får studera denna plats grundligare vid annat tillfälle…
 
 
Kapten njuter av morgonens strålar…San Jose verkar vara en mysig plats. Men vi får återkomma en annan gång.  Det rullar in svall i vår vik och vi vill segla vidare…
 
 Wilma i San Jose. Nu har vi ankrat varje natt sedan vi lämnade billiga Almerimar. Vi trivs med ankarlivet. 
 
 
Vi satte segel mot Aguilas. Inte för att egentligen besöka platsen. Utan för att passa på att sova ut tryggt de timmarna som vinden totalt dör av om natten. Som små mellanlandningar på vår väg upp mot Balearerna. Och trevligt är det när vi är tre båtar som gör sällskap. Medan Wilma seglar på i frisk fart så anropar vi varandra över radion emellanåt. Kollar av om vi fått napp på kroken och frågar om allt går bra. 
 
Ja det där med fisk är värt att nämna. Vår Kapten fick faktiskt napp för några seglingar sedan. Vi har ju helt glömt att berätta. Kraken var för liten för stekpannan så han fick återvända ner i blötan. Och nu, strax innan vi seglade in i Aguilas vik Bahia de Levante så nappade det på nytt. Något stort för hela fiskerullen tjöt. Aldrig har väl Kapten farit ut som en champagnekork ut genom nedgångsluckan förut. Men nu kastade han sig fram och tog spöet. Det blev en kort strid med den stora besten. För det måste varit något stort. Och så plötsligt så släppte det i andra änden av linan. Kapten rullade in och inspekterade kroken…eller det som där en gång varit en krok. Kapten blev både glad och ledsen på samma gång. Jo här nappar det tydligen. Men någon fisk…nä det fick han inte. Inte denna gång heller…
 
Kapten undrar stilla. När ska det hända???
 
Skepp o Hoj!
 
 

4 reaktioner på ”Napp på kroken

 1. Välkomna till Águilas. I nästa bukt åt ost ligger Spaniens näst största malmkaj byggd av britterna i början av 1900-talet och mosaiktrappan.

  Gilla

 2. Hej hopp
  Kom precis hem efter att varit i Mörrum och fiskat i 4 dagar åker upp på måndag igen.
  Vi var ca 100 fiskare tog upp 2 st laxar phuuuuuuu.
  Jag med många andra gick BOM igen men så är fisket på ädel fisk.
  Gläder mig att du fått upp fisk Tjoppe.
  Krok i vattnet = fisk !!!!!! förr eller senare.
  Inte krok i vattnet ingen fisk.
  Hörde att du tappat en stor !!!!!
  På med rejäla krokar o grov lina så kommer du säkert att få upp något RIKTIGT gott jag lovar.
  Inte små makrill tackel.:-)
  Kul att ni har det bra.
  Här hemma i Svedala lyser solen som aldrig förr.
  Sjösättning av båten idag skulle varit förra helgen men kranen gick sönder så det kan bli förseningar av sjösättning även här 🙂
  Ha de riktigt bra.
  Tjoppe du ska få rapport om jag gick BOM även nästa vecka.
  Kram på er
  Hälsningar Kenneth (minicykeln)

  Gilla

  • Hej hej fiskar-kollega hälsar Tjoppe här. Jo här laddar vi med mer och kraftigare krok och drag. Linan är grov så den ska nog räcka till.Tack för att du hejar på och ger mig hopp i detta något frustrerande tillstånd att inte få upp den stora firren. Och att även få höra att andra går BOM. Härligt med sjösättning. Njut av den vackra årstiden i Sverige nu, Kram från oss båda.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s