Lätta vindar…

(…tog oss till slut till Almería…och här guppar vi nu i total frihet…)
 
 
 
På ankaret, Almería, Spanien
 
 
Lätta vindar. Rofyllt hav. Obundenhet. Fria vidder…
 
Ja gårdagens segling var på flera sätt inte alls den bästa. Det var svårt att segla på så gott som inga vindpustar alls. Men vi hade tålamot och seglade, ja kanske till och med drev fram, med en blygsam knop. Det fanns gott om tid för att fika och njuta av solen, det blå havet och sällskapet. 
 
Ja sällskapet bestod av våra vänner på S/Y Goodvibes. De fick upp sin spinnaker och likt en vacker påfågel så förgyllde hon tillvaron med sin praktfulla dräkt och utsmyckning. 
 
 
Våra vänner på båten Goodvibes gjorde oss sällskap…
 
 
Trots att distansen till vår ankarplats inte var lång alls, 18 distans. Så nödgades vi starta motorn framåt kvällen för att hinna fram innan solnedgången. Det är inte någon vidare vacker ankarplats vi funnit. Här saknas det naturligt skydd mot väder och vind. Utan med stöd av hamnens skyddande pirar så kan man droppa sitt ankare gratis. Där vi ser masterna på de betalande segelbåtarna alldeles intill.
 
Dock var det svårt att få fäste med ankaret, först på tredje försöket lyckades vi. För där vi först försökte så var det sten på botten. Det hela slutade inte bättre än att vi blev tre båtar i ena hörnet av ankarplatsen, där vi alla ligger väldigt nära varandra. Vi, Goodvibes och en annan svenskbåt. Ja vi får samsas om den lilla bit sandbotten vi har och vi håller koll så vi inte driver in i varandra i den stilla natten. 
 
När väl vi fått fäste med ankaret så sjösatte vi jollen och paddlade över till våra vänner. Vi grillade i solnedgången och skrattade och umgicks till efter midnatt. Dagens starka solar brände fortfarande våra ansikten och vi fann bäst svalka i en kall öl. Ja vad säger man om detta livet. Jo man säger just ingenting. För orden blir överflödiga. 
 
 
Wilma i lätta vindar…
 
Glad besättning…
 
Vännerna seglade fortare än vi och var snart förbi…
 
 
Gårdagens tur var kort…så här ser vårt trackingspår ut på marinetraffic…
 
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s