Glad Påsk och film…

(….vi på S/Y Wilma önskar alla en riktigt Glad Påsk och bjuder här på en film från vår översegling…)
 
 
OBS! Notera att det är två inlägg för dagen, det förra kan du hitta HÄR!
 
Vi seglar till Marocko…
 
 
Smir, Marocko
 
 
Glad Påsk alla våra läsare. Vi bjuder här på en film från vår översegling. Vi blev lite överraskade själva, för när vi tittade på vårt filmmaterial så fann vi delfiner som vi inte hade en aning om. Man undrar ju stilla hur många guldkorn vi missat tidigare, där vi inte sett våra fina delfin-vänner. Men denna dag hade vi sällskap vid två tillfällen som vi faktiskt visste om, men som vi tyvärr inte fick med på bild. Inget ledset öga för det, för det visade ju sig att vi ändå hade dem på film trots allt. Dessa fantastiska djur…
 
Så håll utkik i filmen, så ser ni delfinerna nere i högra hörnet (vi har markerat med pil så ni vet när det sker…). 
 
Här kommer filmen; (glöm inte sätta på ljudet..)
 
 
 
Och övrigt. Här där vi ligger vid väntbryggan i Smir, så har vi ingen elanslutning. Men vi är ju rustade med en massa solpaneler och en vindsnurra. Vi konstaterar att vi har många kronor att tjäna in genom att inte koppla in oss. I Gibraltar tillexempel så debiterade de oss 0,37 pund per kilowatt (4 kr SEK/kilowatt ca). Och på många ställen nu så tar de betalt för landströmmen. I La Linea, förra hamnen så betalade vi på en veckas vistelse endast 0,02 euro för ström för den lilla stund Kaptenen använde ett handverktyg (0,22 euro/kilowatt). Små reflektioner som betyder massor när vi tänker till. Vi är så gott som självförsörjande på ström och i slutändan gör det massor. Våra solpaneler har betalat sig flera gånger om nu. Så nu och framöver kommer vi nog inte att koppla upp oss på någon landström över huvud taget…det är bara att vara lat. Solen är gratis. Solen är varm. Solen är skön. Solen är bäst. Men just nu regnar det.
 
Glad Påsk!😚
 
 
Skepp o Hoj!
 
 

4 reaktioner på ”Glad Påsk och film…

 1. Hej Hopp
  Glad Påsk på er båda.
  Varmt ca 20 g näääääääää
  Igår fick vi ytterligare 1 dm snö för tredje gången på ett par veckor i Sveriges Sydligaste Trellehulla.
  Nu är vi trötta på detta som syd svenskar i norr kan dom hantera det.
  Kul att ni mår bra och kasar på det blå.
  Själv åker vi till Teneriffa om två ve för att fira frugans 60 års dag det ser vi fram emot.
  Mennnnnnnnn
  Jag skulle gärna varit på havet som ni.
  När vi kommer hem är det sjösättning här i Gislöv Läge det ser vi fram emot.
  Ha de riktigt bra
  Kram
  Kenneth (minicykeln)

  Gilla

  • Hej. Vad trevligt att du får åka till värmen. Det är tydligt att man så får göra i år om man är en svensk som önskar sig sol och T-shirt-väder före midsommar, ha ha ha. Njut ordentligt. Ja du skulle gilla att segla i dessa vatten, säsongen är lång och fin. Livet är lätt och ledigt. På många ställen dessutom billigt. Glad Påsk och Kram från oss.

   Gilla

 2. Tack för en trevlig och härlig film, det är roligt att se en härlig seglats. Själva har vi dubbla solceller, totalt 250 W, som gör att vi inte blir så beroende av ström vilket är jättebra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s