Bubblan…

(…som finns här gagnar inte oss…vi väntar på paket…)
 

Total glädje…över att äntligen ha funnit färsk dill…(en väldigt svensk krydda som inte alltid står att finna i södra Europa…)
 

Gibraltar, Gibraltar

 

Vi har paket som är på rymmen…dels så väntar vi på vår ankarkätting från England. Och så väntar vi paket från en bagare minsann…en sonhustru är en hejare på att förse människor med kanske Sveriges godaste semlor (ja det är inte vi som hittat på utan bageriet får massmedial uppmärksamhet för sina goda semlorna…folk köar!). Nu är det ju lite knepigt att skicka ett par färdigmonterade semlor med grädde ner till Gibraltar. Så sonhustrun hade ordnat en påse med bullar och ytterligare en påse med mandelmassa…så vi själva skulle kunna vispa grädde och därmed få oss en semla (vi har inte ätit semlor på två år och detta är Kaptens favoritbakelse…). Detta borde ju fungera med dagens postgång (och inte som förr då brevet till kungen framfördes till häst). I julas fick vi ju en påse lussebullar från Styrman Pimpstens syster ner till Portugal, och det gick bra. De var fullt ätbara vid ankomst (skitgoda faktiskt) och hon skickade dem djupfrysta för att vinna hållbarhetstid.

 Men denna gång verkar inte turen stå på vår sida. Dagarna går. Och inga paket. Vår ankarkätting kan vi spåra och följa via en länk. Och vår sändning står nu i London och trampar luft…det kommer ingenstans. Vi har ringt och frågat och tjatat. Tydligen så blev ankarkättingen ställd åt sidan för att tullen undrade över dess innehåll. På följesedeln har avsändande företag beskrivit innehållet och uppgett ”kalibrerad kätting”. Nu anade någon tullare oråd, för att ordet ”kalibrerad” var använt. De ville ha en ytterligare förklaring för innehållet verkade nu betydligt mer avancerat och suspekt när ordet ”kalibrerad” fanns med…kanske misstänkte de att elektronik, sprängmedel eller frätande ämne nu kunde vara inblandat i produkten (ja vad vet vi om deras skenande fantasier).

(En kalibrerad ankarkätting är för övrigt helt enkelt en kätting. Punkt. Med den skillnaden att den är måttsäkrad, att varje länk garanteras vara det mått som den är utlovad. Så den inte ska kunna påverka ankarspelet negativt, kugga över exempelvis…)

Enligt avsändande företag i England så verkar det lättare att skicka kättingar till Asien och Afrika än till deras eget Gibraltar…vår kontakt verkar lite lätt trött på det hela…

 Ja vår pall ställdes åt sidan på Gatwick och en förfrågan gick till avsändaren om dess innehåll. De svarade snällt och snabbt men därefter så har inget hänt. Gaaah! Men men…vi har förlikat oss med att detta kommer att ta sin tid. Avsändande företag har lovat följa upp det på måndag.

 

Ja och så vårt paket med semmelbullar. Fortfarande har inget paket synts till trots att det nu gått tio dagar. Det ska bli mycket intressant att öppna paketet när det väl dyker upp. Kapten hoppas på att bullarna bara har torkat, så att vi kan äta dem ändå i varm mjölk. Men kanske att de valt att mögla…då får vi istället se bullarna som modern konst och ta en minnesbild. Och sen bara äta mandelmassan (gott det med). Vi tröstade kärleksfull sonhustru med att det är tanken som räknas. Och det är ju sant (fast en semla hade varit jäkligt gott skrockade Kapten i samma andetag…).

 Nu till det ännu roligare (eller sorgliga). Vi stod på kajen med våra vänner Marcus och Jon. Vi berättade om våra paket som inte verkar vilja dyka upp under denna kungens livstid. Marcus berättade då (samtidigt som han himlade med ögonen..jo han gör så, himlar…ser förbaskat roligt ut) att;

 -People here live in a bubble! (Vi har hört honom säga det flera gånger nu…att de lever i en bubbla här).

 

Han fortsatte förklara läget kring Gibraltarbornas liv och leverne. Han berättade för oss som exempel, att nu på måndag så är det helgdag här i Gibraltar. Inte i England. Inte i Spanien. Men i Gibraltar. Och de ÄLSKAR sina helgdagar (för att de egentligen inte vill arbeta…utan bara sväva runt i sina bubblor fyllda av ytlighet, lyxiga bilar och flotta lägenheter). Marcus fortsatte ”Gibraltar är sannolikt det ställe i världen med flest helgdagar på ett år…” Han såg smått upprörd ut och fortsatte…”de utnämner helgdagar för just inga anledningar alls…som nu på måndag då det är Commonwealth Day”. Marcus fortsatta att himla med ögonen och så räknade han upp några fler exempel. ”Queens Birthday, Late Summer Bank Holiday, Gibraltar National Day…ja ni hör ju, de arbetar inte här bara för att Drottningen fyller år…”

 Vi skrattade gott för vår vän är väldigt underhållande. Och samtidigt så insåg vi ju att några semlor inte lär dyka upp förrän tidigast tisdag om det nu är helgdag på måndag. Då har det gått två veckor sedan de lämnade Sverige.

 Så nu skrattar vi mest åt det hela. Vi som trodde att Portugal var ett ineffektivt land. Fast där ger de inte sken av något annat, å andra sidan. Medan det här på ytan verkar väldigt bra. Mycket här är lyx och flärd. Och enligt vår vän då, utan allt för mycket substans. Ett luftslott. En bubbla.

 Nu är vi ju inte alls insatta i hur det egentligen ter sig i landet Gibraltar, vi har ju mest Marcus utsago att gå på. Men visst baxnar vi över en del saker här. Som exempelvis de lägenheter vi såg vara till salu. Med utsikt över Gibraltarsund såldes dessa till den lilla nätta summan av 70 miljoner svenska kronor (ja det var inga slott…utan bara en nybyggd lägenhet med schysst utsikt).

 

 Gibraltar andas lyx…detta flotta hotell (fartyget) ligger precis intill oss i hamnen. Bild funnen HÄR.
 
Gibraltar…vi ligger vid den pirarmen som ryms inom den röda ringen. Om två år så kommer det här att stå lyxlägenheter (i den röda ringen)…så där Wilma ligger så kommer det vara någons vardagsrum…bild hittad HÄR.
 

Vi får se hur detta slutar…om det kommer några paket. Och medan vi väntar så gör vi annat. Kapten bytte olja på nya motorn häromdagen (rutin efter 50 gångtimmar). Mycket bra, så nu är det gjort. Och Styrman Pimpsten tyckte det var hög tid att ta itu med den botaniska delen av vårt långseglarliv. Nu är frön satta till höger och vänster. Vår vän Stellan gav oss en avskedsblomma när vi lämnade Halmstad för snart två år sedan. Vi fick en petunia. Och nu har frön sparats från varje blomningssäsong. Det lustiga var att blommorna bytte färg från år ett till år två. Så nu ska det experimenteras och se vad det blir för färger år tre.

 

 Frön satta…vi väntar med spänning på att se hur grobarheten blir och vilka färger vi får…
 
 Det prunkar i krukorna…
 
 Ett knipsat (stulet) pelargonblad från en park i Amora har vuxit sig stor…vi hoppas på blomning så vi får veta vilken färg blommorna bär…
 

Därtill så har vi satt tomatfrön av en sort som heter Vimla…fast vi säger ju då Wilma. Dessa fick vi av vännen Susanne för ett år sedan. Ja och så lite dill och persilja är satt också. Lagom till dillfröna var satta så sprang vi på en dillruska i mataffären. Styrman Pimpsten höll på att dö krydd-döden…som hon längtat efter färsk dill. De såldes i STOOORA buntar till priset av 17 kronor. Gaaah! Människor vet inte alltid vad äkta lycka är…det är definitivt inte en flott lägenhet i Gibraltarsund för gigantiska pengar…utan lyckan sitter i en liten dillkvist…i blommor och frön från vänner…

…ja till och med i mögliga bullar bakade av kärlek! (fast har vi tur så är de bara torra när OM de dyker upp). 

 

Skepp o Hoj!

 

8 reaktioner på ”Bubblan…

 1. Gomorron vänner 🤗
  Nu blir det kaffe och en titt ut genom fönstret, lite grått ännu nen det ska klarna upp👍🏻 Jag har sått frön…👍🏻 Ni vet den där långa paprikan, plockade ur frön där och petade ner, minitomater, frön ur en liten tomat som jag tyckte va go 😉
  Några tagetes, ett blad från St.Paula,
  Alltid lika trevligt att se att naturen fungerar man blir så glad när det ”rör” sig i jorden…..
  önskar er en fantastisk dag! Kram på er 😘🤗

  Gilla

 2. Gomorron vänner 🤗
  Nu blir det kaffe och en titt ut genom fönstret, lite grått ännu nen det ska klarna upp👍🏻 Jag har sått frön…👍🏻 Ni vet den där långa paprikan, plockade ur frön där och petade ner, minitomater, frön ur en liten tomat som jag tyckte va go 😉
  Några tagetes, ett blad från St.Paula,
  Alltid lika trevligt att se att naturen fungerar man blir så glad när det ”rör” sig i jorden…..
  önskar er en fantastisk dag! Kram på er 😘🤗

  Gilla

  • Hej hej…detta kom som en dublett…svarade tidigare…men ifall det försvunnit så kommer här en massa pussar och kramar och en hälsning att det är kul med odling…berätta hur det går för herr paprika och fru tomat.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s