Vi är i Gibraltar!

(…efter 30 timmar på havet…)
 
Vår rutt…vi tog ett långben…
 
 
Gibraltar, Gibraltar
 
Utan att egentligen säga något till någon, så kastade vi loss i lördags morse från vår ankarvik i Faro/Olhão. Vi visste ju att det skulle börja blåsa storm natten till måndagen och att vi behövde söka en skyddande hamn. Och va fasen…om vi nu ändå behövde förflytta oss så tänkte vi att då slår vi till på Gibraltar rakt av.
 
30 timmar till havs, motorgång samtliga timmar (vilket vi visste om då det skulle bli lite för lite vind) så kunde vi till slut lägga till i Marina Bay i Gibraltar. (Men nu har motorn gjort sina 50 inkörningstimmar så vi kan byta olja, vilket är toppen.)
 
Gibraltars välkända siluett…strax framför oss seglar vår norske vän Öivind och vi kunde se honom i kikaren…
 
…och därborta ligger Afrika…så nära så nära…
 
 
Tyvärr så stannade vi därmed inte vid några av de fina platserna i Portugal och Spanien som vi blivit rekommenderade att stanna vid, av vänner och bekanta. Men vi får ta detta när vi seglar ut ur Medelhavet en vacker dag. Det kommande ovädret avgjorde till viss del.
 
Och då vår vän norrmannen finns här i Gibraltar (fast i hamnen på den spanska sidan, bakom flygplatsen som vi ligger precis bredvid) Så visste vi att han gjort en utflykt i helgen till Smir i Marocko och att han under söndagen skulle segla tillbaka. Han blev mäkta förvånad när vi skickade ett sms som sa;
 
-Vi ser dig i kikaren! (vår vän fattade först ingenting)
 
Vi behövde förklara närmare…
 
-Vi ligger bara några få sjömil ifrån dig! (jo nu förstod han men då blev han chockad. Vi var ju nyss i Portugal)
 
Jo vi kom till Gibraltar nästan samtidigt och han hade ingen aning om att vi tagit ett långben från Portugal för att segla ända hit. 
 
Vi försökte genskjuta vår norske vän på hans väg tillbaka till Gibraltar…men vi missade honom med 6 distans ungefär…inte illa efter 30 timmar på havet…gissa om han blev förvånad och glatt överraskad!
 
 
Ja nu är vi trötta…givetvis så skriver vi mer, om aporna på berget och fish n chips och vad mer som nu kan tänkas höra till när man utforskar denna Brittiska Momsfria Koloni…men som sagt, först ska vi vila och sova lite…ansiktena blossar av all sol och vind…och hjärncellerna fick sig en angöringsdram vid ankomst (läs; sup)
 
Skepp o Hoj!

4 reaktioner på ”Vi är i Gibraltar!

 1. Era härliga tokar (läs galningar🤭😉)
  Skönt att allt gått bra och att dramen satt som en smäck 🤗🤗🤗
  Här är en förkylning som kramar mig ifrån tårna och ända ut i öronen….😰
  Skulle ha varit på havet 😍🥃

  Gilla

  • Japp den drammen satt som en smäck. Det mesta faller till rätta efter trettio timmar på havet om man får sig en hutt vid ankomst. Bara en, och sen somnar man gott. Krya på dig, låter inte kul med förkylning. Puss o kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s