Vi förbereder oss för nästa etapp…

(…och det krävs då vi har ett långben att gå…)
 
Du vet väl att du kan följa oss via marinetraffic.com?! Där kan du se vart Wilma befinner sig i realtid… (länk kommer längre ner på sidan)
 
Sines, Portugal
 
I dagarna har vi fått mecka med såväl dieselspisen som dieselvärmaren. Två helt olika separata system och inte ens tankade med samma sorts diesel. Men en långseglare behöver vara praktiskt lagd och vi har nu dessa båda välfungerande utan en krona i reparationskostnader. Det känns gott. Därav ligger vår plan kvar att kasta loss i morgon söndag för att segla ner till Algarve. Det blir en nattsegling då Atlantkusten söder om Sines där vi befinner oss nu, inte har några hamnar att erbjuda. 
 
Solnedgången i gårkväll…
 
I morgon strax före lunch är tanken att vi lyfter ankaret ur vår vik och seglar söderut. Vi ska försöka få tag på lite vatten innan för tanken ombord börjar sina. Men så har vi inte heller fyllt på sedan vi låg i Amora, närmare 14 dagar. 
 
Vill du följa oss så kan du titta på marinetraffic.com. Länk kommer HÄR där vi visar vårt AIS-spår. Klicka på ”show on live map” så kan ni se oss och alla andra båtar som rör sig runt om i världen. Kanske något att göra medan ni väntar på nästa OS-sändning…
 
Idag ska vi därför laga lite mat inför resan. Kapten ska även lyfta på manluckan till motorns dieseltank för att kolla att allt ser bra ut. Detta bara som en förebyggande åtgärd efter de andra dieselstrulen vi har haft senaste dagarna. Sen framåt kvällen så lyfter vi upp jollen på däck och surrar den. Så är vi klara för avfärd. 
 
Vi är taggade…
 
Skepp o Hoj!

4 reaktioner på ”Vi förbereder oss för nästa etapp…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s