IKEA Portugal

(…fick besök av Kapten Betong och Styrman Pimpsten…)
 
Den seglande testpanelen har sagt sitt…
 
Lissabon, Portugal
 
Vi tog buss 714 bort till IKEA för att handla på the Swedish Food Market. Samtidigt passade vi på att äta köttbullar och potatismos i restaurangen. Nu har vi varit i nästan alla länders IKEA längs med vår resa. Och vi ger portugiserna ett högt betyg för deras mat. Vore det inte för språket runt omkring så hade detta lika gärna kunnat vara IKEA i Kungens Kurva eller i Uddevalla. Priset gick inte av för hackor då vi betalade dryga 4 euro för köttbullar, lingondricka och kaffe för oss båda.
 
När vi passerade kassorna med magar fulla av köttbullar och två toaborstar så gick vi bort till sillhyllan. Där fyllde vi på med 12 burkar sill minsann. Och fyra burkar sylt, två lingon, en blåbär och en hjortron. Och en rabarberpaj som ska knäckas på Pimpstens födelsedag.
 
Ombord på buss 714…
 
Ja nu är vi nog klara för avfärd. I morgon lovas det hyggligt väder. Två meter vågor utanför kusten och 7-8 meter per sekund i grundvind. Vi tror vi får fin segling men att det kan bli lite stökigt när vi går runt udden in mot Sesimbra. Glöm inte bort att ni kan följa oss via marinetraffic.com. Länk kommer HÄR. Tappar ni information så har vi inte sjunkit utan sannolikt krånglar tekniken…
 
Nu ska vi sova en sista natt i Lissabon och äntligen börja få stäva söderut. Vi hoppas vädret blir vad de lovat!
 
Skepp o Hoj!
 
 

4 reaktioner på ”IKEA Portugal

 1. Halloj från Florida!
  Kul att höra att även ni varit på IKEA, vi var där tidigare i veckan här i Orlando. Ändamålet var att köpa värmeljus, vid tidigare besöket inför jul så var lagret tomt hos IKEA, vi knep det sista paketet med värmeljus. Nu var det helt slut på värmeljus hos oss så vi var i desperat behov av att fylla på förrådet.
  Döm om vår förvåning då det fortfarande var slut på värmeljus!!!
  Nu får våra vänner som kommer om två veckor och hälsar på åka till IKEA i Kungens Kurva och köpa med sig värmeljus.
  Skönt att höra att er sjösättning gick bra och att den Påsk gula fröken Vetus sköter sig.
  Här i Florida så har vi konstigt vinterväder då det regnar kraftigt varje Söndag av någon anledning. Normalt så är det jätte torrt fram till Mars då det brukar börja regna. På Söndag får vi åter igen ösregn vilket innebär ca 5-8 cm regn! helt rätt cm och inte mm!
  Jag har baklänges kommit till er vistelse i Frankrike, ni är så duktiga på att återge er resa.

  Jag såg något intressant på erat senaste inlägg med storstadsliv att Kapten Betong dressat upp sig med RÖDABYXOR!!! Det är väl de som man bär i hamn då man seglat över Atlanten under egen köl!
  Jag är ingen nörd av traditioner, det var ovanligt att se Kaptenen utan den Svenska nationaldräkten som även jag bär, blåbrallor vilket som tur är även finns som shorts.
  Lycka till och tack för att ni bloggar så trevligt.

  Varma hälsningar från Florida.
  Erik

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s