Stopped Counting…

(ja vad menar vi med detta…det går att finna ut i slutet av inlägget…)
 
John fixar frukost på kärestans Café…
 
 
Montijo, Portugal
 
Innan vi blev upplockade av vår vän John så passade vi på att fixa lite mer inför sjösättningen. Dagarna drar ihop sig. Men nu var vi hembjudna till John och hans käresta tillsammans med vår vän Hamish. 
 
 
Så innan en dusch och ombyte till liten snyggare klädsel så passade Styrman på att måla sin nya cykellåda som Kapten tillverkat…
 
Klart matvarorna ska fraktas hem i en låda med hjärtan på…
Mer glatt och kärleksfullt än kanske proffsigt...
Den tidigare pakethållaren var av usel kvalitet…och så satt den för lågt så man slog hälarna i matkassarna när man trampade hemåt. Denna nya är tillverkad av lite smått och gott vi hade i vårt verkstadslager ombord. Enda inköpet var två muttrar…
 
Under tiden Pimpsten målade så passade Kapten på att fästa nya halkskydd på fotstegen på rodret.
 
När vi kliver upp på båten efter vi badat så vill vi inte halka. Vi är mycket glada för vårt roder som garanterar oss en möjlighet att komma upp på båten oavsett situation…
 
Ja och så kom då John och vi åkte till Montijo, en annan stadsdel av Lissabon. Och här möttes vi av ett fantastiskt hus med smakfull inredning. Inne i köket stod kärestan vid spisen. Och det doftade gudomligt. Strax så satt vi alla till bords och njöt av en fantastisk måltid. Portugisiska ostar och Vinho Verde till förrätt. Och till varmrätt så bjöds vi vildsvin med ungsbakad potatis och en sås av guds nåde. Köttet var så mört så vi slog volter inombords. Och Hamish slog i hop sina händer likt ett barn på julafton när stora formen med kött och potatis ställdes ner framför honom. Med ett fantastiskt portugisiskt kvalitetsvin gjort på Syrah-druvan så kunde vi inget annat göra än att äta lite för mycket…och lite till. Ni vet, när man vet att man redan är mätt och lite därtill…men ändå inte kan låta bli den tredje portionen. Prat och skratt blandades om vartannat. Och med buken fylld till bristningsgränsen så kom efterätterna fram (jo ni läser rätt, det var flera efterätter!). Till detta drack vi ett Vintage Portvin.
 
När vi knappt kunde gå längre, inte på grund av alkoholen, utan mättnad. Så lyckades vi masa oss fram till soffan där vi slog oss ned framför brasan som sprakade så gott och varmt. Kaffe och avec och så trevligt småprat tills vi började känna oss sömniga. Då bröt vi upp och vi gick och la oss. Ja huset vi var i såg ut som ett femstjärnigt hotell…
 
Det blev tyvärr inga bilder från det smakfulla hemmet annat än på poolen utanför. Stunden kändes alldeles för andaktsfull för att bryta av och be om stela leenden för att dessa skulle hamna på en blogg. Nä man får välja sina tillfällen när man använder kameran, och i första hand gäller det ju att fånga nuet…vi hade varken tid eller lust att tänka på annat…
 
Kapten var sugen på ett litet bad…men det pågick städning i poolen. Är du uppmärksam så syns robot-pool-sugaren på botten av bassängen…
 
Dagen efter så åkte vi till Kärestans café för lite frukost (se den översta bilden). Och vi fick oss en liten sightseeing i Montijos kvarter. 
 
Vi fanns vackra citroner och en trivssam stadsdel intill Lissabon.
 
Ja och så kommer vi då till rubriken på inlägget. 
 
T-minus 1 day, 17 hours, 53 minutes and 12 seconds. Stopped counting. Tiden står stilla och nedräkning har avbrutits. Det blir ingen sjösättning på måndag. 
 
To be continued….
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Stopped Counting…

  1. ….. åååh NEEJ ….🤭😳🤥🤭…. vad händer 😱😨….. Nu börjar det bli svettigt 😰😰😰…… nästan som att vänta på förlossning …. händer det idag, eller imorgon… eller 🤔🤔🤔🤭
    Puss o kram på er och ett enormt tålamod 🤗🤗🤗🤗🤗🤗😘

    Gilla

  2. Hej på Er. Jösses van Ni har mysiga möten med goa vänner,jag får läsa bloggen flera gånger för att hänga med. Vänner kommer ock går men i Ert fall har Ni nog fått vänner för livet.Med modern teknik spelar det inte någon roll var man är på klotet, så håll kontakten så kommer livet att bli innehållsrikt och possitivt.Lycka till med plumset på tisdag FELIX

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s