Del 6 Motorbyte

(…vi provstartar nya motorn för första gången…)
 
Vi provstartar nya motorn…se hur det gick!!!
 
Amora. Portugal
 
Ja så äntligen så kunde vi provstarta den nya motorn…vi var så klart mycket spända på om det hela skulle fungera smärtfritt från första försök. Se filmen hur det gick… (eller läs nedan filmlänken)
 
(OBS…vi har fått något fel på vår mikrofon så kamerasurret slår igenom…en inställningssak tror vi, vi har bara inte hittat rätt knapp än…ber om ursäkt för taskig ljudkvalitet…)
 
Ja efter diverse storm och strömavbrott och redigering av film så kan vi nu erbjuda den sjätte delen i vårt tema kring motorbytet på Wilma.
 
Allt fungerade perfekt, hon startade snällt och fint på första försök. Det enda vi har egentligen är att skaffa ny avgasslang, då den gamla flirpat upp sig (kaptens uttryck…vet inte om det är ett riktigt ord…). En ny är beställd men nu kunde vi med hjälp av den gamla ändå provköra. 
 
Och den stora frågan var…VAR AXELN RAK????
 
Ja ja män…visst var den rak (fast vi var rätt säkra på saken efter förra testet). Så nu kan vi pusta ut och ägna vår tid till att måla klart båten utvändigt. Och lämpligt nog så har blåsten dragit norröver och åter har vi fina 18 grader och sol på dagarna… Det blir fika och lunch utomhus om dagarna…(om någon undrar så är svaret NEJ. Vi längtar inte hem).
 
Skepp o Hoj!

6 reaktioner på ”Del 6 Motorbyte

  1. Uuuunderbaart…!!! Sååå härligt!!! Snart dags för sjögång då? Då kan ni snart om en Jul på Hawaji !!? Hahahahaha…. Å lite glöggtime förståss…!!! Sicka tokar ni är …. Vad är det som sätter stopp för ett motorbyte när personal finns ombord!!! PoK på ER!!!

    Gilla

    • Ja vi är glada att fröken Vetus fungerar som hon ska…nu följer målning och målning och målning…innan det är klart för sjösättning och nya äventyr…du kommer att få underhållning som heter duga. Kram kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s