Del 3 Motorbyte

(…Kapten bäddar fint åt nya motorn och längtar efter tacos!)
 
OBS! Två inlägg för dagen
Kapten står huvudstupa…
 
Amora, Portugal

Även idag ligger doften av stark färg tung över Wilma. Vårt fika-hak har fått rädda oss ännu en gång. Och med oss tog vi kontoret, datorn och almanackan, för att arbeta lite administrativt. Lite filmmaterial har vi fått ihop så det blir till en tredje del i temat motorbyte.

 Ryska kulstöterskan som vi kallar henne, servitrisen på haket, håller även denna dag full låda. Inga julsånger dock men hon höll på att dö skrattdöden bakom disken då någon av hushållsmaskinerna började löpa amok. Det är fantastiskt med människor som inte håller band på sina känslor (i vart fall de positiva känslorna) och vi bär hela tiden känslan av att vi inte vet vad som ska hända härnäst.

 Och nu har vi bokat lyftkran till i morgon, för att lyfta i nya motorn. Så om hälsan står bi och varvet inte drabbas av portugisiska mañana-syndromet så kommer vår gula pärla att lyftas ner på plats. Väl på den nya motorbädden så ska motorn linas in korrekt och avståndet till propellern ska mätas upp, så vi vet hur mycket vi ska förlänga axeln. Därefter så ska järnen (om allt visar sig stämma och vi inte behöver göra om något) lyftas ur för att helsvetsas och målas upp med vacker svart hammarlack. Under tiden vi arbetar med detta så får nya motorn bo ombord, vi har tänkt att använda transportfötterna som stöd, så motorn temporärt kan bo under durken till byssan medan vi får ihop resten runt i kring. Och mat kan brassas i köket när vi inte direkt står och meckar. Kanske tacos…men bara kanske!

Varsågoda, en film kring temat Motorbyte. Del 3.

 
Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ”Del 3 Motorbyte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s