ERROR

Amora, Portugal
 
Det har varit tyst på bloggen i ett par dagar. Detta beror inte alls på att det inte hänt något värt att skriva om. Tvärtom. 
 
Men vår PC har sagt upp sig, lagt ner, dött, dragit sista sucken och visar nu ERROR på sin skärm ( eller det gör den inte heller, den är svart och livlös, helt utan puls). 
 
Det är på PCn vi skapar alla fantastiska texter. Mängden ord kräver en PC, snabbt o ledigt vandrar Pinpstens fingrar över tangenterna. Hon skriver lika fort som hon talar ( hon talar faktiskt inte jättelångsamt) Men på en IPad (finns också i vårt ägo) eller iPhone (som används nu) går det inte alls lika bra. 😁😫😳. 
 
PCn var innan den dog mycket älskad (nu är den hatad). En favorit och den bästa digitala kompanjon man kan ha. Den var gammal och trots att nyare datorer har inhandlats senare, så har nya blivit ratade. Den gamla har varit no 1. Snudd på kärlek, om man nu kan vara förälskad i en PC. Dess tangenter var så underbara att lägga fingrarna på, perfekt liten touch bara men ändå en knapp med visst motstånd.
 
Den gamle datorn har dött förut men vi har lämnat in den, och fått den lagad. Nu satt den knappt ihop på slutet. Dagligen har den hängt med, den hade Officeprogram som gick att använda (gratis) offline. Så även stunder utan internet (vilket är oftast) så kunde texterna skapas.
 
Det får bli en fin begravning av PCn, med väl valda ord. Snyft. Saknaden är enorm😢😂😂😂. Närmare tio år fick vi ihop. 
 
Ja datorer, krångel titt som tätt. Nu har vi dammat av något nyare skit som ligger. Och det kommer ta några dagar innan den är igång. Vi kan inte få in internet pga att inställningarna är fel (vi behöver iTunes) för vi arbetar med delningar från mobilen. Och vi kan inte installera iTunes utan internet ( moment 22) Så vi måste leta reda på ett fast internet ( vår väns ) och så ska vi försöka ladda ner Officeprogrammet. På nyare datorer kräver det någon form av prenumeration. Suck, en del ting var bättre förr. 
 
Ja ja, vi är inte så ledsna för det. Snart har vi löst det. Och vi har ju helt andra puckar att ta i tu med, backslagsfrågan inte minst. Det finns ny pinfärsk information i ärendet. Men vi behåller denna som en cliffhanger tills vi har en PC som fungerar. 
 
Och arbetet med skrovet går framåt. Det blir superduperbra. Dock uppstod manana-vakuum hos leverantören, så vi stod utan spackel och gör fortfarande. De ska ringa nu inom en timme och meddela oss ifall nytt kommit. Under tiden slipar vi och gör annat. Hela Wilma kommer att målad. Så mycket kärlek hon får.
 
Kanske att PCn som dog inte blev tillräckligt bekräftad och att vi brast i vården av denne. Vi ska inte låta det ske med Wilma. Hon ska bli den vackraste betong-damen norr om ekvatorn. What else can we do. Hon är ju vårt hem, vårt transportmedel, vår hobby och vårt allt. Utan henne är vi bara en liten lort ( som Jonatan sa till Skorpan i Bröderna Lejonhjärta). 
 
Vi lovar att rapportera. Bara vi får en PC som fungerar. Vi får väl se, så häng i. 
 
Skepp o Hoj

4 reaktioner på ”ERROR

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s