Kärt återseende med långseglarvänner

Sorry, this post is not translated to English. It’s about meeting our longsailing friends on the Finnish boat Stella Polaris, which we got to know in the Netherlands last year. A nice meeting where we had a lot to talk about when it was over a year since we were last seen.

 

Vilken underbar respons vi fick på vårt senaste inlägg. För de som följt oss länge så kom säkert många minnen tillbaka från Sunshine-tiden. Men även ni som hakat på under senare tid har gett oss fina kommentarer där ni visar på er uppskattning för det vi delar med oss av.

 Några axplock från kommentarerna vi fått av er måste vi bara få delge er här.

”Här får man vara med om dom mest fantastiska äventyr, helt utan kostnad” (med anledning av att man kan följa våra äventyr hemifrån, gratis, via bloggen)

”Det är så roligt att få följa er resa. Ibland är jag lite dåligt uppdaterad men jag brukar ligga i soffan och ta igen lite bloggning. Det är som att läsa en god bok” (så glada vi blir när vi uppfattar att man kan ha samma behållning av vår blogg som en god bok)

”Detta var den BÄSTA och definitivt finaste arbetsplatsen jag haft, älskade att jobba hos er och med er. Saknar er” (hur fin respons var inte detta…tack själv ”Hottefin” Du har en stor del i vår framgång)

”Nästan så att en tår trillar på kinden när man ser bilderna på Sunshine” (kommentar från en som följt oss nästan från allra första början. Och denne vän har ju kunnat läsa om alla våra med- och motgångar vi har haft. Vi sprang på varandra av en slump när han och hans kompis kom förbi på ett par minicyklar 2009)

Ja och fler fina kommentarer har vi fått och får fortlöpande. Så tack snälla och fortsätt gärna med det, antingen via bloggen, Facebook eller som PM.

 Vi träffar våra finska långseglarvänner i Hölleviken…

Igår gjorde vi en roadtrip till Skåne. Vi tog oss ner till Hölleviken för att säga hej till några långseglarvänner som vi lärde känna i de holländska kanalerna för drygt ett år sedan. De har seglat uppefrån den finska sidan av bottenviken och ner till Gibraltar där de stannade över vintern. Därefter fortsatte de in i Medelhavet och nu under sommaren tog de sig tillbaka via kanalsystemet genom Europa. Nu ligger de i Hölleviken och då passade vi på att kvista förbi för att umgås, kramas och dricka kaffe. Vi hade mycket att prata och berätta om och vi passade på att klämma dem på lite erfarenheter kring att segla i Medelhavet och att gå kanalerna genom Europa.

 Kärt återseende med Saku, Sanna och Anton på Stella Polaris. Bland det bästa med långseglarlivet är alla nya vänner man får längs med vägen. Och inte sällan fortsätter man hålla kontakt fast man seglat ifrån varandra…(De har en blogg där man kan läsa om deras segeläventyr https://systellapolaris.com/blog/ )

Tiden gick väldigt fort, vi hann knappt komma förrän det var dags att åka kändes det som. Fast det hade gått ett par timmar. För efter besöket hos vännerna på Stella Polaris så åkte vi till Kaptens mellanson som bor i Skåneland. Det blev ett kärt återseende då det gått över ett år sedan vi senast sågs. Man ser på barnbarnen hur länge man varit hemifrån. Med god middag och trevligt umgänge så kunde vi sent styra kosan norrut igen. Vi somnade gott direkt vi slog igen dörren bakom oss hemma. En synnerligen trevlig dag!

Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s