Vi är i Sada (A Coruña)

Efter en lagom lång dagssegling så kom vi till A Coruña. Eller Sada närmare bestämt. Efter att vi hört om våra vänner som fått betala närmare 60 euro för en natt i A Coruna så tog beslutet att ta oss till Sada där det är närmare halva priset. Nu råkade vi dock lägga oss i den privata delen av Sada Marina, så det blev kanske bara halvbilligt. Vi kan ju alltid flytta på oss, men vi ligger gott och vi har en otroligt fin service i och kring vår hamn. Just nu sitter vi i en loungeavdelning med minst tio flotta lädersoffor och nyttjar deras utmärkta wifi.
 
Idag har solen badat oss oavbrutet med värmare temperaturer. Delfiner har passerat flertalet gånger men inga ville stanna och leka med oss, de såg ut att vara på språng efter någon fisk eller nåt.
 
Vi stod i valet och kvalet att ankra ännu en natt. Men vi kände att en dusch och lite fast mark direkt intill båten skulle sitta fint i ett par dagar innan vi seglar vidare. Vi blev hjälpsamt mottagna och anvisade en plats.
 
Här i Sada ligger vår engelska vän Frank med sin båt, en trevlig fd fiskare, som vi sprang på i Camaret sur Mer. Och i morgon kommer vår norske vän på båten Vaare hit efter en lång natts segling. Så här vi blir samlade med ett nygammalt gäng. Våra danska vänner har dragit vidare och ligger nu före oss. Och så är det lite med segling, man möts och skiljs och möts igen. Som i morse när vi lämnade den vackra ankarviken i Cideira. Då såg vi båten Mañana, som tillhör australiensaren  Eddie. Han med den trasiga dieselspisen. Ja och så är det lite över lag…vi är säkert en femtontal båtar nu som mer eller mindre går samma väg och som möts och skiljs. Som en enda stor flytande familj.
 
Nu ska vi se oss om här i några dagar i väntan på ny lämplig dag att segla vidare. Sada verkar vara en mycket trevlig stad. Inte så stor, här bor 15.000 personer.
Vi ligger i Sada hamn…
Vi valde Sada framför A Coruña…
 
Redan augusti. Vart tar tiden vägen? Tur att även hela september är högsommarmånad här i Spanien och Portugal.
 
Skepp o Hoj!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s