Kaptens möte med spansk tandvård

Nu har vi varit hos en spansk tandläkare. Hans engelska var begränsad men han kunde sitt yrke. Snabbt och effektivt så blev Kapten mottagen, ner i stolen och en snabb undersökning. Därefter lades en bedövning. Ingen spruta som hemma, utan en dunderkur i form av salva som fick halva ansiktet att domna bort. Därefter arbetade han och tandsköterskan med att laga den trasiga tanden. Tjugo minuter senare så var allt klart. 1100 kronor kostade kalaset, vilket vi är nöjda med. Och allt detta utan väntetider eller något annat krångel. Vi ger spansk tandvård 5 plomber av 5 möjliga.
Kapten utanför Clinika Dental. Dr Santiago Alonso Blanco har fixat gaddarna på Kapten. Bedövningen har inte släppt.
 
Vi cyklade förbi mataffären och handlade på oss en hel del käk. Härliga grönaker. Fågel och fin gris och en massa annat gött. Därefter hem för en pysseldag. Kapten sydde myggnät för att han inte ska ätas upp nattetid, han är lite allergisk även om det bara är en liten blodtörstare i sovhytten. Styrman Pimpsten laddade upp med käk och fixade snabbinlagd västeråsgurka (eller snarare snabbinlagd Gijón-gurka) samt picklade blandgrönsaker i en stor burk. Dessutom började morgondagens middag förberedas. Coq au vin. Vi lagar gärna när vi har möjlighet all mat från grunden. Och man blir glad i affären över alla fina råvaror och när man därefter kan släpa hem allt detta, i två ikeakassar för endast 300 pix.
Matlagning ombord på Wilma. Vem har sagt att man måste leva på burkmat ombord?
 Picklade grönsaker. Enkelt och smidigt. Vi har ju inte alltid tillgång till mataffärer, på så sätt kan vi på olika sätt ha gott om grönsaker, färska, frysta eller konserverade. Grunden är vatten, ättika, salt och socker. Vi minskar dock mängden socker något, för att få ner mängden kolhydrater något. Supergott och helt utan konserveringsmedel.
 
Ja och förutom detta pyssel så plussade vi på med lite klädtvätt och omplantering av tomatplantor. Ja vi lever som ni gör där hemma…fast lite mer kompakt.
 
Skepp o Hoj!

2 reaktioner på ”Kaptens möte med spansk tandvård

    • Du har rätt till tandläkarstöd Felix, så det behöver inte alls bli dyrt för dig. Börja dra i tråden, för tänder är viktiga och det är underbart att kunna njuta av att äta all slags mat. Låt det inte stanna vid en fundering…utan ring en tandläkare och prata med dem och hör dig för…Inget skulle göra oss gladare. Kramar från oss

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s