On the Beach

Ännu ett inlägg för dagen. Nu med lite stabilare internet. Vi har haft en fantastisk dag. Vi blev varse om att det har varit 34 grader varmt idag. Första dagen med temperatur över trettio plus. Så det blev rätt givet att vi tog en slappardag på stranden. Där bjöds vi på en fantastisk flyguppvisning. Den höll på från morgon till kväll med uppehåll för lunch. Då passade vi på att sätta oss på en uteservering och dricka något svalkande.
 
Dagen började med en brunch i sittbrunnen. Svensk sill och potatis med Creme Fraiche och klippt färsk gräslök.
På vägen till city och stranden så fann vi denna fina väggdekoration. Kanske att detta är någon slags flygplansmecka, vad vet vi…
Stranden är hyggligt tom vad som komma skulle. Det är lunchuppehåll i flyguppvisningen och folk sitter på caféer och restauranger. Men visst, många väljer att vara kvar i sanden och även bada.
Kapten var ut och testade temperaturen på vattnet, han tyckte det var lite för kallt för ett dopp…
Men det tyckte inte Helena…Baywatch-flickan no 1???
Saltstänk från Biscaya…
Därefter blev det till att slappa på filten. Kapten bakom har slocknat, med hatten på sniskan. Han har trasslat in sig i hattsnöret. Och är han inte lite blek kanske???

Beach 2017…

Därefter satte flyguppvisningen igång på nytt. Helt fantastiskt. Vilka Biggles-killar!
De gjorde olika mönster på himlen med röken, vid ett tillfälle gjorde det ett hjärta med Amors pil i. Vi fick det inte på bild tyvärr. Men tusentals människor på stranden och uppe på Esplanaden applåderade. Vilken uppvisning.
 
Till slut gick vi tillbaka till Wilma för lite vila och fika. Vi behövde skugga. En dusch och en skön kväll på tu man hand.
Här är vi, i Les Sables d´Olonne…
 
 
I morgon går vi vidare. Till La Rochelle. Där blir vi ett tag. Vi ska göra en avstickare då vi ska ta tåget till Schweiz för att närvara på ett bröllop, vilket vi ser fram emot. Vi insåg att det var svårt att ta båten dit. Vi tror inte vi klarar det ens om vi tar sats med Wilma. Så då får det bli tåg där vi kommer att susa genom den franska landsbygden.
 
Vi ska även under vår tid i La Rochelle mecka lite med vår norska väns båt, vi väntar in lite reservdelar dit. Därefter tar vi det stora klivet över bukten, över Biscaya. Vilket vi ser fram emot. Nu några dagar framåt så ska det vara mellan 30 och 35 grader. Vi njuter. Vågar fan inte klaga!
 
Vi bjuder på en liten film här…
 
 Glömde skriva i filmen att vi tackar kompisen Claes för musiken. Tusen tack! (Puss!)
 
Skepp o Hoj!

7 reaktioner på ”On the Beach

 1. Oh så fantastiskt gott Ni har det! En trevlig film o fina bilder och en snygg badbrud! Ni lever verkligen livet. Bättre kan man väl inte ha det. Har Du, Helena, inte nypt Dig i armen någon gång och undrat "är det här verkligen sant"? eller drömmer jag? Jag passar också på att gratta kapten på hans födelsedag den 19/6! Ha en fortsatt trevlig seglats!

  Gilla

  • Japp. Visst får den kärlek Stellan. Har varit mycket trevligt att samla ihop frön och få den till ny planta. Med all tid i världen så fungerar det. Och sol och värme är det ju inget fel på här. Hoppas du har det bra, härligt att höra att solen skiner även i Halmstad.

   Gilla

 2. Hej Helena o Tjoppe!
  först trodde jag att Du skojade med mig när Du skrev att blomman som Ni fick förra året fortfarande levde och var fin, för det är ju ingen perenn. Jag kastar alltid mina när de har blommat färdigt. Men Du samlade ihop frön. Det var smart. Men det är Du ju. Ha en bra dag båda två!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s