Timmar…

Nu pratar vi inte dagar längre, utan timmar. Vi börjar så smått komma i ordning. De frågetecken vi fortfarande har är sådant vi inte riktigt rår på. Rutin, väder, varuflödet, åtgång..vi får lösa saker vartefter.
 
Utomhusbaren är klar. Vår boaorm, eller kokostross som det egentligen är, ville vi inte kapa. Så nu löper den utmed hela uteserveringen och avslutas runt baren.
Många småting har blivit gjorda, handdukshållare, papperskorgar, lister, lås, tavlor….var för sig inget svårt men sammantaget en hel del tid.
Helena slipade och pluggade landgången för ett par år sedan. Nu ville vi göra den fin igen. Tjoppe började slipa och insåg att detta blir sista gången som vi kan göra detta. Träet börjar bli rätt tunt så nästa gång får vi lägga in nytt trä och nåta om. Men det kan vara ett trevligt vinterpyssel. Nu ligger den och torkar sin fernissa så ska ett lager till på innan vi hakar på den. Ett nytt fäste har vi gett landgången också, så nu kan vi ställa landgången utefter hur högt eller lågt vattnet står i Nissan.
 
Alla beställningar inför fredagen är nu lagda. Tidigt i ottan kommer fisk o skaldjur. Strax därefter kommer nästa leverans. Vi kommer att slå upp portarna först på eftermiddagen, då vi behöver tiden för att förbereda oss.
 
I morgon ska vi dekorera upp båten och sjöboden med ännu mer marina detaljer. Det är nu som man blir riktigt själaglad, de gamla tingen sätter prägel och ger en marin känsla åt restaurangen. Roligare än att klä julgranen. Det ser vi fram emot och vi lovar att ta bilder på alltsammans och lägga ut på bloggen.
 
Idag kom ett blomsterbud.
Världens bästa revisor Tranbodarna AB som Helena haft förmånen att samarbeta med sedan femton år tillbaka skickade denna fina blomma. De har en stor del i våran framgång, där de sköter bokföring, moms o skatter med mera åt oss. Vi blev glatt överraskade och vi ska skicka dem ett stort tack. Nu pryder blomman vår bar så våra gäster kan glädjas åt den. Tusen tack våra Tranor från Borlänge <3.
 
Nu behöver vi lite välbehövlig sömn.
 
Snart sparkar vi igång.
 
Mycket snart.
 
Tjoppe o Helena
 
 
 

2 reaktioner på ”Timmar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s