All you want is Greece

(…och Glad Påsk på er…)
 

Kalamaria, Thessaloniki, Grekland

Glad Påsk! Här målar vi inte ägg, utan akterhytt. Det råder en jäkla röra ombord och vi sover för tillfället i salongen. Till vår stora lycka känns det som vi campar, äntligen blev det en spännande förändring efter så lång tid med lockdown. Det krävs inte mycket för att roa oss nu.

Vi campar i salongen… 

Grekland påannonserade att de under kommande vecka skulle börja öppna butikerna. Men då smittotalen åter skjutit i höjden, ställdes plötsligt de planerade lättnaderna in. Dock såg vi i fredags att gungorna i lekparken var återmonterade och låset till entrégrinden var borta. I parken lekte barn och nog hade de extra mycket spring i benen, likt nyutsläppta kalvar på grönbete. Det var länge sen vi såg lekande barn (vi trodde nästan de slutat existera). Trots bakslaget känns det som något är på gång, att grekerna nu försöker öppna landet främst för ekonomins skull. Under parollen ”all you want is Greece” gick landets turistminister nyligen ut och sa, att landet kommer att öppna sina gränser den 14 maj. Dock med krav om vaccination, antikroppar eller negativt test. Huruvida man lyckas locka turister känns mer osäkert med tanke på vaccinationstakten, som går trögt. Människor vill vi tro ogärna riskerar sitta i karantän hela semestern, ifall man (ovaccinerad) vid inresan visar sig testa positivt. För vår del spelar det mindre roll, vi är ju redan på plats och hoppas därför kunna börja segla i mitten på nästa månad. Det återstår att se. Så länge målar vi på samt jobbar vidare med att göra oss seglingsklara. Skorstenen till kaminen har vi stuvat ner, vi klarar oss utan uppvärmning nu. Vi börjar även bunkra upp skafferiets torrvaror. Och före avsegling kommer vi starta upp frys och watermaker som legat i träda under vintern. Som ni märker är tongångarna mer positiva nu även om frågorna om var, när och hur återstår. Men det är bättre att VI väntar på lättnaderna, än tvärt om. En sak är då säker, vi tänker inte ligga kvar längre än nödvändigt. Om ”allt vi önskar är Grekland” ställer vi oss tveksamma till, för det finns fina seglingsvatten även på andra håll och vi har varit här rätt länge nu. Men det är i Grekland vi får börja, för det är ju här vi är. 

 Skepp o Hoj!

Skorstensröret läggs i sin säck och stuvas undan…
 
 Det finns många fina seglingsvatten… Bilden är från Stockholms Skärgård och föreställer Kapten Betong som barn. Båten heter Tultan och bredvid sitter Pappa Felix och mamma Kerstie.
 
Over and Out
 

 

 

 

2 reaktioner på ”All you want is Greece

  1. Ja…. kära hjärtanes vad man längtar till ett stick i armen och att det räcker med ett 🤭❤️😉 Frida meddelade idag att hon ser ljuset i tunneln….. nu gäller det att ladda orken flr om 10-12 dagar är vi nyförlösta morföräldrar igen ….. Familjen utan Ebba har gått igenom Covid-19 nu och far har kommit hem så nu längtar vi efter att ses igen 😘🤗🐣🐥🐣🐥
    PS…. skickar en bild på mitt skrivområde 🤭😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s