Kaptens sjösäckar…

(…en ny produkt har flyttat in hos Sjösäcken Design…)
 
 
 
Kalamaria, Thessaloniki, Grekiska Fastlandet
 
 
Sedan de första slagpytsarna syddes i våras så har produkten blivit än bättre. Med några justeringar på designen så blir sömmarna nu spikraka och snygga – för vår symaskin ombord har inte alla de finesser en industrimaskin har. Dessutom så har Kapten nu suttit många timmar vid sin symaskin och fått upp snitsen så idag är produkterna prima fina.
 
När vi började med slagpytsarna så fick Kapten i den vevan även förfrågan om att sy sjösäckar. Kaptens föräldrar sydde även sjösäckar på den gamla goda tiden i Vaxholm, i deras kapellverkstad. Sjösäcken är en utmärkt produkt för båt- och fritidsfolket och användningsområdena är flera. Själva använder vi en sjösäck till vår vattenslang, där vi också lagt i alla kopplingar. Prylarna blir på så sätt lätta att ta i land då de är samlade på ett och samma ställe. Andra användningsområden för sjösäcken, är att vi packar kläder när vi ska förflytta oss utanför båten. Till exempel så blir en varsin sjösäck vårt handbagage på flyget. Minimalt tung väska och maximalt mycket packning och undan kommer vi med att behöva checka in dyrt bagage. Vi tror att många likt oss gärna reser enkelt och lätt, det blir nog framtidens melodi spår vi.
 
Nu är vi såklart nyfikna på vad ni tycker om denna produkt, om intresse kan finnas. Den tillverkas ju hantverksmässigt och kan tyvärr inte konkurrera med massproducerade väskor från Kina. Detta påverkar ju såklart priset, men mot Calvin Klein och Gucci så är det ju rena rama klippet. Men i prislappen får man lägga in andra goda värden, såsom att väskan är hållbar. Vi har vänner som ännu efter 30 år använder de sjösäckar som mamma Kerstie sydde. Därtill är modellen tidlös och den går att tvätta i 30 grader. Ett bra miljöval med andra ord. 
 
Spana gärna in bilderna och kolla på filmen och ge oss därefter en återkoppling. Är ni intresserade av att köpa en sjösäck så är priset inklusive moms 490 svenska kronor (45 euro). Kapten syr dem röda eller grå-svarta. Tack på förhand!
 
 
 
 
 
 
Här kommer filmen;
 
 
Skepp o Hoj!

4 reaktioner på ”Kaptens sjösäckar…

  1. Hej govänner 🥰🤗😄
    Så härligt att se hantverket fortsätta 😃😃😃😍 Kan beställa några jobb kanske 🤨🤭
    Vi kan höras på mess 😄🙃🤗🥰 Snart dags 😘😘😘

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s