I en gratis fiskehamn…

(…ligger vi fint för natten innan vi går vidare…)
 
Det här är Nea Kallikratia…
 
 
Nea Kallikratia, Mellersta Makedonien, Grekland
 
 
Vi har lämnat Thessaloniki och seglat mot regiondelen Halkidiki. Namnet Halkidiki låter lite finsk-klingande tycker vi med den möjliga fantasieggande betydelsen ”halka i diket”. Ja lite som visan om prästens kråka som än slank hit, och än slank dit, och sen slank hon ner i diket. Kanske en plats för pruttfulla festprissar som trillar av vägen och ner i fåran…
 
Området Halkidiki ser ut som en hand med tre fingrar och vi har nu precis kommit in i detta område, där vi ligger i höjd med tumfästet. Själva tummen verkar dock saknas för halvöarna som sticker ut liknas mer som fingrar. En häxas långa knotiga fingrar.  
 
Det blå strecket visar hur vi har seglat idag…och den röda linjen visar formen av Halkidiki…
 
 
Att vi skulle lägga oss här för natten hade vi ingen aning om, plötsligt när vi zoomade in plottern så fanns där liten hamn och vi blev nyfikna. Byn heter Nea Kallikratia och den har en liten fiskebåtshamn med tillräckligt med plats för att ta emot en Wilma. 
 
Det kostar inget att ligga i hamnen och det finns vatten på kajen. Byn är inte allt för liten och det verkar finnas turister i blygsam skala här. När vi hade lagt till så gick vi en promenad upp till byn, innan vi återvände till Wilma för att laga lite mat. Stoppet blir kort här, vi släpper nog förtöjningarna i morgon förmiddag redan. 
 
Vi bjuder här på några bilder från Nea Kallikratia, en plats att lägga på minnet för hamnen är bra och dessutom gratis. Och som ni alla vet, GRATIS är GOTT!
 
Kapten i Nea Kallikratia…
 
En söt kisse…
 
 Här ligger vi gott bland fiskebåtarna, en fin och stadig kaj med tillgång till vatten och helt gratis. 
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s