Vi tog sparkcykel till IKEA…

(…och där sillstuvade vi Kapten…)
 
 
 
 
Kalamaria, Mellersta Makedonien, Grekland
 
Då vi snart ska segla vidare så behöver vi bunkra Wilma med mat. Av en händelse så råkade det finnas ett IKEA-varuhus en dryga halvmil bort. I sann lågbudget-anda så hyrde vi en elektrisk sparkcykel, en kollaborativ service här i Thessaloniki och Kalamaria. Överallt står det sparkcyklar och med en nedladdad app så aktiverar med dem mot en liten slant. Sen kan man köra och nöjd parkera den där man känner efteråt. Den har inbyggd GPS och söks därefter upp av organisatören eller nya kunder. Smart och smidigt.
 
Det var bara det att vi hyrde en (1) sparkcykel, så vi hoppade upp båda två på den. Vi har sett att ungdomarna här i stan gör så ibland. Och då vi känner oss väldigt ungdomliga trots att vi är femtio-plussare så ville inte vi vara sämre. Halv kostnad blev det också att dela. Vid ett rödljus så smög vi oss upp jämsides en tjej på en motorcykel, vi skickade upp vår hand till hälsning och ropade HELLO! Hennes ansikte sprack upp i ett leende som hade gjort självaste Ronaldinho avundsjuk och hon besvarade vår hälsning. Sen när det blev grönt så försökte vi oss på att göra en burn-out, vi hoppades vara lite snabbare än bruden bredvid. Men accelerationen var timid och blygsam minst sagt. Tjejen på MC:n har nog inte slutat skratta ännu.
 
Framme vid IKEA så lämnade vi vårt vrålåk och tog oss direkt in till restaurangen, vi ville testa köttbullarna och se om de höll måttet. Det smakade gott och svenskt, ett plus var att de inte snålade med lingonsylten. Ett minus var att det inte fanns en gnutta uns av något grönt, inte ens ett litet persiljeblad. Det ingår inte heller kaffe på maten även om man har IKEA family-kort. Över lag så är allt lite dyrare på IKEA utomlands är vår erfarenhet. Varför har vi inte riktigt kläm på, men det är inte dyrt – bara inte lika billigtsom hemma. Ja ni fattar…
 
Vi handlade lite småsaker som fanns på vår inköpslista. Den största saken var en förvaringshylla till Kapten och hans verkstad. Annat som inköptes var en ny konservöppnare då den gamla gått isär i tre delar. Men det främsta målet för vårt IKEA-besök var att köpa sill och andra svenska delikatesser. Vi laddade med tjugo burkar sill, en burk hjortronsylt och en burk blåbärssylt. Gravad och rökt lax och Kalles Kaviar. Men lingonsylten var slut på Swedish food marknaden, så nu får vi snåla med den lilla klick vi har kvar ombord. Hur ska vi överleva?!
 
Fullpackade så förstod vi att det inte skulle gå att åka två på en sparkcykel hem med all packning, så vi valde att promenera. En sillstuvad Kapten gick först med ett platt paket på axeln och ryggsäck. Styrman Pimpsten kom efter med resten. Vi traskade i en och en halv timme för vi stannade ibland för att pusta och dricka vatten. Gick det inga bussar undrar kanske någon, jo det gick bussar förbi precis hela tiden. Med ett byte mellan 3:ans buss och sen 5:an så hade vi kommit ända fram till Wilma. Men va fasen, det är ju ingen sport. 
 
Skepp o Hoj!
 
Får se nu…hur funkar det här?!
 
 We made it to IKEA, coolt att åka två på sparkcykel till varuhuset…är det inte så alla gör???
 
Kapten ger tummen upp för köttbullarna…bra att de inte snålade med lingonsylten!
 
 Sillstuvad Kapten, hela ryggsäcken full med sill och ett platt paket på axeln…sen promenerade vi hela vägen hem till Wilma. Om det gick bussar, såklart – men det är ju ingen sport! (folk betalar ju för att lyfta tungt på gym, vår träning är gratis!)
 
 
 
Och för er som inte vet vem den leende fotbollsspelaren Ronaldinho är;
 
 
 
Over and Out
 
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Vi tog sparkcykel till IKEA…

 1. Hejhopp….. inte bara mc-tjejen som skrattar gott…. finns två i Gåseberg med 😃🤗😄😄😄
  Kan riktigt se er när ni vill imponera ända från tårna 😁😁😁😅😅
  Riktigt kul läsning …. igen 😘😘😘🤗🤗🤗🤗😍
  Vart bär det av nu ….? Blev det någon Ouzo igår 🤭😎🤨😘🤗

  Gilla

 2. Hahaha, vi har ännu inte vågat oss på de där sparkcyklarna, finns ju lite överallt numera. Men nu rev du muren 🙂 Blir kul att se vart ni tar vägen och var vi kan ses i höst/vinter!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s