Kapten Slagpyts…

(…med rätt att sy modellen…) 
 
 
 

 Kalamaria, Mellersta Makedonien, Grekland

 

Snart går den första leveransen av slagpytsar hem till Sverige. Vi tackar så mycket för beställningarna och vi är såklart jätteglada att fler än vi förstår hur praktisk och ovärderlig en slagpyts är att ha ombord. Att inte längre behöva använda en plasthink när man ska fånga upp vatten från havet. En plasthink tenderar att spricka i handtaget med följden att man förlorar hinken till havet (där det redan finns tillräckligt med plast). Sen när den inte används så trycker man ihop den och den tar då minimal plats att stuva. Själva använder vi vår slagpyts varje gång vi klättrar upp i masten, då vi lägger i de verktyg vi behöver ha med oss opp. Andra gånger den kommer väl till pass är när vi väntar gäster ombord och vi vill bjuda på kalla öl…slagpytsen åker ner i plurret med ölflaskor så de hålls kylda. Sen när gästen gör sin beställning så svarar man ”finns i sjön” och så firar man upp slagpytsen. TADA!

 

Slagpytsarna är sydda med enkla medel; på solenergi och kärlek ute på ankaret av Kapten själv. Modellen är skapad av hans föräldrar och dessa såldes i föräldrarnas butik SJÖSÄCKEN i Vaxholm på 80-talet. När mamma Kerstie lämnade jordelivet så blev det inga fler slagpytsar sydda. Under åren har mammas praktiska slagpyts emellanåt kommit på tal, vi har saknat den (och henne såklart). Även andra båtägare har frågat efter slagpytsen, då de inte längre kunnat få tag på någon ny likadan. Därför känns det fantastiskt roligt att en liten blygsam produktion är återupptagen. The slagpyts is back!

 

Är du en av våra följare som beställt en slagpyts, så kommer vi inom kort att höra av oss om en adress att skicka den till. Så sitt tillbakalutad och drick kaffet i lugn och ro så hör vi av oss. Tänk inte på betalning nu i detta skede utan låt varan komma hem till dig och när du sett och godkänt produkten så betalar du den bifogade fakturan. Vi har fått lite förfrågningar om annan grovsömnad också, bland annat sjösäckar. Detta kommer vi att titta på inom kort för dig som undrar.

 

Missade du att beställa en slagpyts, (den praktiskt sjömans-hinken) så är det ännu inte försent. Hör av dig på tjoppe.norberg,@telia.com. Pris 23 euro. Kan du inte komma ner och hämta din slagpyts på plats så tillkommer frakt på 5 euro.

 

Vi tackar och bockar och Kapten kan vid sidan om smeknamnen Kapten Betong och Kapten Kalsong även nu titulera sig Kapten Slagpyts!

 

 
 
 
 
Skepp o Hoj!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s