DIY-projekt ombord…

(…i bästa Do-It-Yourself-anda har vi skapat oss ett värmeljus…)
 
Kapten är numera även en stenhuggare…
 
 
Polaia Fokaia, Grekiska fastlandet, Grekland
 
I väntan på att meltemi ska lägga sig så fixar vi och donar ombord. Någon av er minns säkert vårt inlägg tidigare i somras där vi skrev om de flytande pimpstenarna vid ön Vulcano i Italien. Vi plockade med oss några stenar, varav en var stor som en paprika av större modell. Pimpstenar flyter ju och är porösa och vi kläckte då idén att göra ett värmeljus av den. Så nu gjorde vi slag i saken. 
 
Med hålsåg, hammare och skruvmejsel så skred vi till verket och gjorde ett hål stort nog för ett värmeljus. Det finns bara ett av sitt slag och det blev helt fantastiskt vackert. Kan det vara värt 240 spänn på en bättre heminredningsaffär då tinget inte görs i serie? Oavsett…vår ljusstake är inte till salu (om nu inte någon lägger ett väldigt bra bud). Vad tycks?
 
 
En stake åt Styrman Pimpsten…
 
 
Stenen är helt plan i botten och står stadigt. Vi har fler små DIY-projekt som vi tänker ägna oss åt i vinter när vi ligger och trycker. Men framför allt (som ni vet som har hängt med länge på bloggen)  så ska vi pimpa byssan vad det lider. Vi ska kakla (portugisiskt kakel ligger under Styrman Pimpstens binge) och vi ska sy stilrena gardiner (vi köpte snyggt tyg i Marocko). Och så ska vi måla upp och fixa ny matta medmera. 
 
Vi är nog människor som gillar att underhålla och utveckla, gärna genom att återanvända och tillverka själva om det går. För mest slösar den som försöker spara sig ur ett ägandeansvar. Ett hus som förfaller, en bil eller cykel som inte vårdas och kläder som inte tas om hand, gör livet dyrare i slutänden. 
 
Människor skulle rent allmänt behöva äga färre saker men istället ta hand om det man har. Så tycker vi. Vi tror de flesta håller med!
 
Skepp o Hoj!
 

2 reaktioner på ”DIY-projekt ombord…

 1. Gomorron kära Tjoppar 💕🤗
  Verkar röra på enl, Marintraffic😉😎
  Ca13sek/ m enligt rapport 👍🏻
  Somliga hugger i sten, vi hugger ved och vet att ryggen fick bekänna färg igår…🤨😳 …. men det ska bli skönt när vintern får grepp om oss och snön ligger djup utanför 😁….. Önskar er en härlig dag och att Naxos snart dyker upp💃💃💃
  Kram på er 😘🤗

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s