Arrivederci Italia…

(…nu kastar vi loss inom kort för att korsa Joniska Havet)
 
 
 
Siracusa, Sicilien, Italien
 
I morgon lämnar vi vår vik för att sätta segel mot Grekland. Närmare 300 nautiska mil och vi hoppas på en fin överresa. Vädret lovar gott även om inga perfekta vindar är utlovade. 
 
Vi har förberett oss i dagarna två med att bli klara för avfärd. Vatten är fyllt, diesel likaså. Matförrådet är knökfullt. Mat har lagats för överresan. Vad sägs om att vi kommer att äta Boeuf Bourgignon, Köttbullar, Tortellini och pannkaka ute till havs. Ja inte allt på en och samma gång om ni trodde det. Båten är servad och allt är stuvat. Kapten fann en trött och trasig kabel till akterlanternan som han nu bytt. Den gamla fungerade men det var hög tid då den suttit där i 35 år. 
 
 
Bättre byta ut saker innan de börjar krångla…denna kabel vill Kapten minnas att han satte dit för 35 år sedan tillsammans med sin far. 
 
 
Igår tog vi med oss en plastdunk fylld med den spillolja som blev efter oljebytet på motorn. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra av den så vi tänkte att vi fräckt frågar på en bilverkstad. Vi fann en Renault-verkstad på vägen till mataffären och vi frågade mannen om vi kunde få betala en slant mot att han tog emot spilloljan. Han skrattade gott och sa att han gärna hjälper oss, men betalt ville han inte ha. 
 
Vi måste nog nämna på nytt att Siracusa är ett enastående ställe med fantastiskt hjälpsamma människor. Idag när det var lite krabb sjö så la vi jollen lite nära intill varvet. Vi visste inte riktigt om vi fick ligga där med dingyn. Genast kom en man förbi och vi frågade om vi kunde få lämna jollen där i en timme. Han log och sa att det är inga problem; ”jag håller ett öga på er jolle”. 
 
Vi har nog inte riktigt vant oss vid all denna vänlighet. Kontrasten mot ett turisttrött Mallorca och Sardinien har fått oss att genast tro att när någon dyker upp så är det för att skälla på oss. Här är alla vänliga och hjälpsamma så till den grad att vi blir lite rörda. 
 
Men nu är det slut med Italien för denna gång. Arriderci Italia och tack för den här tiden. Nu väntar en 3-4-5 dagar ute till havs. Så ska vi om allt går som vi tänkt dyka upp i Grekland (förvånade vi blir om vi hamnar någon annan stans…vem vet, större sjöfarare än vi har seglat fel).
 
 
Vi ska korsa Joniska havet och det kommer att ta sin tid att nå Grekland…
 
 
Som vanligt kan ni följa oss på marinetraffic.com…länk kommer HÄR. Men var medvetna om att vi förlorar kontakten med omvärlden när vi kommit en bit ut från kusten. Men någon gång i början av nästa vecka så bör vi börja synas nära Moussaka-landet Grekland.
 
Vi planerar att kasta loss kring 10-tiden i morgon…(så än finns det tid att höra av sig till oss). Ha det så gott. 
 
 
 
Skepp o Hoj!

8 reaktioner på ”Arrivederci Italia…

 1. Bamsekramar till er 🤗😃😃🤗😃
  Va nu rädda om er och håll avstånd till andra flytetyg 😉
  Själv skall jag ha mysmorgon med 3🤵👰👰 å ! Mycket kramar nu 😍
  Hade riktigt trist väder igår med mycket regn så jag införskaffade en Regn mätare 👍🏻….check👍🏻
  Så idag ska det bli fint väder😅😄😄😄
  Gos på er och jag kollar marintraffic 🥂😄💃

  Gilla

  • Tack tack. Ja regnet får du behålla för vi har beställt sol 😜. Min regnmätare ombord är hundraprocentig, den mäter inte i mm utan i svordomar. Man kan lita på min kapten i det avseendet. Ha det så mysigt med de dina o lufsa lite i skogen åt mig. Glömmer aldrig vår svampplockning över stock o sten 😂😂😂. Kram

   Gilla

 2. 🤗Kraaam….. Frida tog en sväng och hittade en ”tvättsvamp”…😯🤭😄
  Skall tydligen vara god 😉
  Fick fint väder så det gjorde gott med regnmätare 👍🏻😄
  Såg att det var mycke båtar på havet 😃😍

  Gilla

 3. Äääntligen…. fick se er för två minuter sedan…. ni har ju korsat väldigt långt… hoppas allt känns bra och du! Kolla messenger sedan, Puss o Kram så hörs vi snart!!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s