Adiós España

(…nu kastar vi loss och säger snart Ciao Italia…)

 
Vackra Fornells…
 

Fornells, Menorca, Spanien

 

Solen har just klättrat upp ovanför Menorcas små gröna kullar. Värmen från solen är påtaglig trots den tidiga timmen. Det lovar en fin dag. Vi vaknar så sakta och denna dag är ingen vanlig dag i vårt liv. Inom några timmar så kastar vi loss för att lämna Spanien bakom oss. Vi siktar mot den vackra italienska ön Sardinien som ligger två hundra distans bort. Vindarna kommer stundtals vara svaga under vår seglats, så vi räknar med att det tar ett par-tre dygn innan vi når fram.

 

 En sista spansk soluppgång…
 

I vårt kylskåp ligger nystekta köttbullar, pannkakor och pastasallad. Kokt potatis och en smarrig skinkröra likaså. Nu kan vi absolut laga mat från grunden ute på havet, men som de goda sjömän vi är så förbereder vi gärna och ger oss de fördelar vi kan. Att äta nyttigt och sova gott är viktigt på havet. Vågor, vind och sol kommer påverka oss mer än vanligt. Vi kommer efter några timmar efter vi lämnat vår ankarvik, att förlora kontakten med omvärlden. Inga mobilsignaler eller internetuppkopplingar kommer fungera hur mycket vi än försöker. Men vi har en livlina, vår nödsändare som vi kan aktivera i händelse av fara för liv. Så ni kan känna er trygga, liksom vi gör.

 

 Smarriga pannkakor på färden…
 

Vi blir fyra båtar som kastar loss samtidigt. Vännerna på Goodvibes, Susan som nu har en vän som mönstrat på. Och så vår norske vän på Vaare. Så länge vi inte har för långt avstånd emellan oss ute på havet så kommer vi kunna ropa upp varandra över VHF-radion. Det gör oss mindre ensamma där ute på havet. Man får helt enkelt lite sällskap. Och så klart så är det ju även en styrka ifall något skulle hända. Vi kan alltid hjälpa varandra. Inte så att vi inte skulle segla sträckan själva, det skulle vi absolut då vi är såväl fysiskt och mentalt rustade för stora överfarter. Men man kan aldrig få för mycket av det goda. Man ska segla klokt och man ska göra livet roligt.

 

För er där hemma så kan ni följa oss via marinetraffic.com. Länk kommer HÄR. Nu är sidan inte alltid så bra på att uppdatera, vi brukar försvinna från skärmen eller se ut att ligga stilla en bit ut från kust. Detta beror dels på hur masterna står utmed landbacken samt hur räckvidden är. Vi sänder ju inte lika starkt som handelsfartygen gör, då vi fritidsbåtar har klass B-transpondrar på våra AIS. Men försvinner vi från skärmen så bör vi i vart fall börja synas igen när vi närmar oss den Sardinska kusten.

 

 Följ oss på marinetraffic.com
 
 

Vi önskar alla därhemma ett stort lycka till med Sverige-matchen i kväll, då vi möter England. Först om ett par dygn kommer vi själva att veta hur det gick i matchen. En cliff-hanger som heter duga. När matchen är spelad så vet vi att ni vet, men vi vet inte.

 

Sammanfattningsvis så kan vi säga att Spanien har varit trevligt. Lite blandat som det är med det mesta i livet. Men en av höjdpunkterna har faktiskt varit Menorca. Som vi gillar denna ö. Inte alls så fylld av turister vilket även märks på människorna här. De är inte så trötta på utlänningar och besökare och de bemöter en med stort tålamod och hjälpsamhet. Ön är mindre exploaterad än sina grannöar Mallorca och Ibiza. Hit kommer vi gärna tillbaka.

 

 Vackra Fornells…här med vår vän på Vaare och hans fyrbenta matros…
 
 Ett fönster i den lilla byn…
 
 Några få restauranger att välja emellan och inga mängder av turister…vi gillar Menorca…
 
 Styrman Pimpsten kom också med på bild…
 

Men nu känner vi att det är dags att segla vidare mot nya länder och nya äventyr. Den italienska gästflaggan ligger färdig och klar. Nu byter vi ut Hola mot Ciao, Tapas mot Pizza och druvorna Tempranillo mot Sangiovese.

 

 En  sista paella…
 
 Kapten valde spanskt lamm…
 

Så på återhörande. Kring lunchtid kastar vi loss. Sen bär det av.

 

Bella Italia, presto verremo!

 

Skepp o Hoj!

 

 

4 reaktioner på ”Adiós España

 1. Go förmiddag 🤗
  Ser ut som ni mår alldeles förträffligt 👍🏻
  Gott väder o gott sällskap o blått hav, 😃😉😎 Vi ska ta en tur till vår by och titta på kryssningsfartyget, vädret bjuder besökarna på ett strålande väder ☀️☀️☀️
  Borde köra lite MF i dag 🤭😉😉
  Ta nu hand om varandra och var rädda om er så får ni hålla ögonen öppna om ni möter vår levererade Tender på havet👍🏻
  Skall vad jag förstod, stå uppe på båten 😎
  Och moderbåten är blå med röd/vit stripes precis lika Tendern👍🏻
  Kram på er så länge 😘🤗

  Gilla

  • Vi håller utkik efter Tender. Ses vi den så fotar vi så klart… hi hi hi… Ja kör lite MF idag…inget kan väl vara vackrare än en Mini-Folka i bohusländska vatten. Kram till dig och Guben!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s