Den svåra torkan…

(…Wilma och hennes besättning lider svår torka just nu…)
 
Observera, detta är det tredje inlägget för dagen! Så missa inte de två tidigare…
Fullproppat i alla förråd ombord…
 
Amora, Portugal
 
I skrivande stund så står en lyftkran och blockerar bakom vår båt. Samt två bilar. I subliften hänger det fortfarande en båt. Men inte Wilma. Blåsten har lagt sig så vädret är på vår sida…men tyvärr så är det lågvatten just nu!
 
Vi bestämde tidigare idag tillsammans med varvet att de lyfter oss i subliften på eftermiddagen (idag). För att doppa oss ner i vattnet i morgon till högvattnet som inträder kring klockan halv tre i morgon eftermiddag. Men fortfarande så hänger den andra segelbåten i subliften och nu har månen klivit upp på himlen och solen börjat gå ner (jo här är det inte mörkt än fast klockan är halv sju på kvällen).
 
Ja så det blev ingen sjösättning idag (heller). Vi åkte dit på alternativ 2, dvs att vi blivit bromsade av tredje part (varvet). 
 
Vi har försökt att roa oss med att spela Yatzy (Kapten åkte på däng alla gångerna). Vi har stuvat cyklarna nu (de bor under jollen på däck) och vi har såväl ätit lunch och fikat med vår vän John. 
 
Välkommen till Portugal, till mañana-land och siestans högborg. Klart vi kommer ner i vattnet…vilket år som helst. Men nu vill vi nog ner i blötan, för snart inträder högvattnet under mörka tiden på dygnet och vi vill gärna sjösätta i dagsljus.
 
Men så…humöret är fortfarande på topp. Vi har stoppat nedräkningen tills vidare och vi hoppas kunna lämna nya besked i morgon bitti. Allt känns väldigt osäkert just nu, vi får inte mycket information från varvet (de verkar ha gått på samma informationskurs som SJ) Och vår champagne vi har tänkt att fira med riskerar dunsta av sig självt. Vi hamnar på torken och även Wilma…så torrt överallt….vi som längtar efter lite blöta!
 
Lite lunch tillsammans med vår vän John…vi har nu hunnit säga farväl 2758 gånger minst…
Lite pizza och kaffe på vårt favorithak…
Allt är förberett på däck…cyklarna bor under jollen och allt är surrat…
Medan den där jävla subliften står blockerad av en annan segelbåt…
 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Den svåra torkan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s