Swedish meatballs…

(…and 4 hungry men…)
 
 
The text is in both swedish and english…english further down the page…
Styrman Pimpsten har rullat köttbullar för glatta livet…
 
Amora, Portugal
 
Nu har även söndagen passerat och vi fick till vårt piss-off-party (dra åt helvete-fest) med våra vänner. Fyra hungriga män utfodrades med köttbullar, gräddsås, rårörda lingon, pressgurka och kokt potatis. Aptiten var det inget fel på och sällskapet blev sittande ombord på Wilma i ett par-tre timmar, så även kaffe hanns med. Världsatlas och sjökort åkte fram när bordet blev rensat på välskrapade tallrikar, och så pratade vi segling i Medelhavet. Och mer.
 
Fyra hungriga män och en kvinna kunde sätta i sig närmare 1.5 kilo köttbullar! Här har vi så gott som ätit klart och vi diskuterar intensivt kring segling och navigering…
 
När vännerna lämnat oss så gick luften lite ur oss. Vi hade ju levt partyliv hela helgen och nu gick det inte bättre än att både Kapten och Pimpsten tog sig en lur i soffan. 
 
Nedräkningen fortsätter…nu är det T-minus 1 day, 2 hours, 53 minutes and 48 seconds…still counting!
 
Vi har endast ett par små beting kvar att göra och inget av dessa tar någon längre tid i anspråk. Så vi kan ta det lugnt och njuta av våra sista timmar här på Tagus Yacht Marina i Amora. Denna fas i vårt långseglarliv är snart till ända då vi går från landkrabbor och båtrenoverare till sjöbusar och äventyrare. Växlingarna dessa emellan passar oss…nu känner vi att det är dags…vi är redo!
 
In English:

Now the Sunday has also passed and we got our piss-off party with our friends. Four hungry men were fed with meatballs, ”cream-sauce”, lingonberry and boiled potatoes. We all ate almost 1,5 kilos of meetballs, not bad eh!? After we had some coffee and with the World Atlas and charts we discussed about sailing in the Mediterranean. And more.

We had a great time but when the friends had left us, we felt really tired. We had lived party life the whole weekend and now with an emty boat, both Captain and Pimpsten took a nap on the couch.

The countdown continues … now it’s T-minus 1 day, 2 hours, 53 minutes and 48 seconds … still counting!

We have only a few more things we have to do before we go back into water. And none of these takes long time so we can relax and enjoy our last hours here at Tagus Yacht Marina in Amora. Soon we go from being boat renovators on land to adventurous sailors. It suits us…and it´s high time!

 
Skepp o Hoj!
 
 
 
 
 

4 reaktioner på ”Swedish meatballs…

    • Du får följa oss via datorn…det är den kontaktvägen vi har och du har gener för att hänga med länge än… I morgon när Wilma går i vattnet så är det en stor dag både för oss och för dig. Kommer du ihåg när du sjösatte henne från Vaxholmsvarvet? Det är ett tag sedan. kram kram

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s