WOOP WOOP!

(…ser ni på bilden…vårt nya akterstag har kommit….ÄNTLIGEN!)
 
 
Amora, Portugal
 
 
Så hände det äntligen. Att den nya vajern till akterstaget dök upp. Till synes ser den väldigt fin ut, av bästa danska kvalitet minsann (jo den gamle mannen använder danskt kvalitetsmaterial).

Nu ska vi se till att få upp den…vi skickar upp Kapten som en bättre apa högt upp i masten… (hoppas bara att längden stämmer så inget har blivit fel…vore väl komiskt annars…)

Nu är det T-minus 4 days, 2 hours, 15 minutes and 12 seconds kvar till sjösättning. Point of no return har passerat anser vi. Nu kör vi på för fullt det sista. Packa och stuva. Anordna Piss-Off-Party för våra vänner (blir en lugnare lunch med köttbullar i gräddsås med lingon och kokt potatis på söndag). På fredag kväll kommer vi inte sova ombord på Wilma, vi är hembjudna till John och hans käresta. Ja vad mer…det talades om en drink på lördag kväll hemma hos skotten och hans söta fru. Sen hade vi som plan att bjuda ombord ett par vänner till…men hinner inte…! (Ni hör vilket körigt liv vi har).

 Mer…

 Fylla vatten…fylla kyl…fylla frys…fram med tampar…fram med seglarkläder…sparka igång dieselkaminen (vi har legat på elpatron på varvet då vi haft landström)…kolla dieselspis (vi har använt vår elspisplatta uppe på land)…surra jollen…kanoterna likaså…packa ner cyklarna… kolla väder…planera seglingsrutter…säkert tusen små saker därtill…nine, eight, seven6, 5, 432…………och så ONE!

 

Men nu går vi händelserna i förväg!

 

Först ska vi upp med akterstaget ju!

 

Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s