Följ oss på marinetraffic…

Vår plan står fast att kasta loss idag. Tyvärr har vindarna vänt, högtrycket har placerat sig lite mer söderut vilket gör att vi missar mycket av de nordliga vindarna och tyvärr få en hel del västliga vindar. Likaså uteblir de fina ostliga vindarna längs med spanska kusten.
 
Men vi ger oss av ändå, för vädret lovar ju fint. Däremot så får vi se hur långt ut/bort vi kan lyckas segla. Nu blir det sannolikt någon spansk stad närmare Biscaya-hörnet än ute vid udden mot La Coruna till. Men vi siktar så långt ut det går. Vi vill ju gärna segla och inte behöva gå för motor vilket vi måste om vi har vinden rakt emot oss.
 
Samtidigt ska man veta att en väderprognos bara är en prognos, så vi får se vart vinden bär oss. Så det kan ändras igen…
 
Vi känner oss pigga och manade att ge oss i kast med att ta oss till Spanien. Det ska bli spännande såväl med överresan och att möta ett nytt land. Vi längtar!
 
Vi kommer strax utanför kusten tappa kontakten med omvärlden. Men om AIS sänder som den ska så kommer ni kunna följa oss på marinetraffic.com. Klicka på länken på vår sida så kommer ni direkt in på Wilmas sida. Annars kan man rent allmänt gå in på marinetraffic.com och söka på Wilma. Sök på hennes MMSI-nummer 265630800 eller leta upp Biscaya på kartan och sätt markören på de ”rosa” båtarna så talar den om vilket fartyg det är.
 
En sista koll på vädret så sticker vi när Capitanerie har öppnat, så vi får lämna tillbaka passerkorten och få vår deposition om 30 euro tillbaka. Lämpligt nog så inträffar högvatten då också så vi kommer ut från hamnen. Det är ju i det närmaste en gräsmatta utanför hamnpirarna, så lite vatten är det i lågvatten.
 
Tar ni hand om er så lovar vi göra det samma. Vi hörs på nytt ifrån Spanien.
 
Skepp o Hoj!
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s