Hyra Styrman…

 (…oanade förmågor ombord på Wilma…)

 

 

Kalamaria, Thessaloniki, Grekiska Fastlandet

 

Jaha gott folk, gör ni något roligt i stugorna, eller!? Själva ägnar vi tiden åt en rad småfix. Ena dagen skickade Kapten ner sin Styrman under motorn för att montera ett vattenlarm. Vi har en dränkbar länspump i händelse av ”SKRIK och PANIK”, det vill säga att en massa vatten skulle börja forsa in i båten. Pumpen och dess funktion har vi haft sedan vi seglade iväg för fyra år sedan, men först nu har vi monterat ett ilsket larm som tjuter ifall vi håller på att sänka båten. Kapten kunde inte montera larmet så lättvindigt för han kom inte åt under motorn på grund av hans kropps sfäriska mått. Då tittade han med glittrande ögon på Styrmans smäckra kropp. När han gör så, vet hon inte riktigt i vilken bädd han önskar henne – om hon ska gå till sängen eller till motorbädden. Denna gången ville han ta ha henne under motorn.

Det är inte första gången han skickar in henne i trånga utrymmen, det hände inte minst när vi renoverade den stora fiskebåten. En gång skrubbade hon kölsvinet under en veckas tid och hon råkade efteråt höra hur Kapten skröt för en båtgranne ute på kajen; ”jag skickar ner henne på måndagen och plockar upp henne till helgen och då är båten skinande ren”. Båtgrannen var avundsjuk såklart. Ja, och det var ungefär så det gick till, men ska sanningen fram så fick Styrman faktiskt komma upp ur sin gömma om kvällarna för lite god mat, ett glas vin och en skön säng. Helt klart är att vi är ett bra team, och den som är bäst lämpad för vissa jobb får helt enkelt utföra dem. Kapten är stor och stark och Styrman är liten och smidig och båda är vi envisa. Vi har gjort en liten film om Styrmans senaste tillflykt och här är den! Kanske vill ni till och med hyra henne…

 

Om du inte är väldigt bra på att läsa på läppar så föreslår vi att du sätter på LJUDET på filmen!
 
 
Skepp o Hoj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s