Livet i Almerimar…

(…nu känner vi oss som charterturister mer än långseglare…)
 
Vi hjälps åt med tvätten…det fanns 12-kilosmaskiner att tillgå, woop woop!
 
 
Almerimar, Costa de Almerías, Spanien
 

Vi har det gott här i Almerimar. Men platsen är inte så värst spännande med handen på hjärtat. Man får ta sig ut och iväg en bit om det ska kittla i upptäcka-nerven. Det mest spännande är nog att blicka upp mot bergen i bakgrunden, Sierra Nevada-massivet. Där ser vi att det ännu ligger snö uppe på topparna. När vi tänker oss spanska solkusten, så tänker vi inte på snö, speciellt inte så här i maj månad.

 

 Vi hade konstigt väder igår, det var åska uppe i bergen medan vi hade övervägande sol nere i hamnen…svårt att se på bilden men det ligger faktiskt lite snö kvar uppe bland bergen…
 

I övrigt så är Almerimar ett litet turist-hak. Massor av fritidsbåtar, husbilar och lägenheter med anpassad service runt om kring i form av restauranger, lite shopping och en stor och billig matbutik. Matbutiken servar alla de som köpt sig en lägenhet här, och så oss båtgäster och husbilsägare såklart. Ska man till en riktig stad får man ge sig av, men det finns bussar till det.

 

Hamnen består av flera små bassänger och vi ligger i den ”tysta” delen. Här finns inga restauranger och lägenheterna runt om står helt tomma. De har nog producerat lite för mycket, en lägenhet i Spanien kanske inte lockar folk lika mycket längre. Så det är lite öde här. Men vi har fantastiskt läge, väl skyddat och sol nästan hela dagen. På förmiddagen får vi in solen från aktern och morgonteet intas i sittbrunnen i solskenet. Nu kan vi sitta ute rätt tidigt om dagarna i bara kortärmat.

 

 Utsikten från sittbrunnen åt ena hållet…idel tomma lägenheter. Inga butiker eller restauranger på nedre planet. Men allt är förberett…bara människorna fattas…
 
 Frukoststund ombord…solen skiner varm och vi sitter länge med te och annat. Yatzy såklart och ibland tjoar Kapten lite för högt när det går bra…
 

Det här med att vi ligger i den tysta delen av hamnen fick vi erfara efter ett parti Yatzy. Där vi satt i sittbrunnen så klämde Kapten till med alla tärningar lika, en Yatzy. Och i ivern över att vinna så skrek han JAAAAAA!!!. Ni vet det där primalskriket vi svennar släpper ut när Sverige gör mål i fotbolls-VM. Vad vi inte var beredda på var att det skulle eka så mycket mellan husväggarna. Kaptens röst studsade ovanligt länge, det kom tillbaka likt bästa bumerang och vi vek oss av skratt.

 

Vår vän vi väntar in från Gibraltar är lite försenad. Det hade vi ju räknat ut med bakdelen. Men vi kryssar fingrarna för att han kommer iväg inom någon vecka. Så vi har bestämt oss för att snart segla vidare. Men innan vi sticker iväg så passar vi på att bunkra mat i den fantastiskt välsorterade och billiga mataffären. För när vi lämnar här så ska vårt ankare börja blötas. Så mycket vädret bara tillåter minsann.

 

Ja och istället för att vår vän från Gibraltar dök upp, killen som himlar med ögonen ni vet. Så kom istället vännerna på båten Goodvibes hit igår. Vi ställde genast till med kramkalas och vi ska fortsätta umgås så länge vi ligger här. Vi lärde känna dem i Gibraltar också och vi har inte setts på ett par månader.

 

 Våra goa vänner på S/Y Goodvibes…kärt återseende och genast blev det umgänge och kalas…
 

Något värt att nämna om Almerimar är hamnpriserna. Här ligger vi för 6 euro plus VAT per natt. Elen får vi betala uppå, vilket vi inte gör utan låter solpanelerna sköta jobbet. Nu laddas det ner så mycket kräm i batteribanken så Kapten om dagarna kan såväl svetsa och använda vinkelslipen utan landström. Just nu håller han på med ett litet ”projekt”. Uppfinnar-jocke är i farten och vi har anledning att återkomma längre fram.

 

 Vad håller han på med Kapten…? Ja det ska ni få bli varse om vad det lider…glädjande nog så behöver vi ingen landström då solen tankar ner kräm i batterierna…
 

Och förutom låga hamnpriser så är det även billigt att tvätta här. En vanlig tvättmaskin kostar 1 euro per tvätt. Vi passade på att byta lakan i sängarna och tog jackor och morgonrockar och så slängde vi in allt i en 12 kilos maskin. Tre euro betalade vi för den och femtio minuter senare så var tvätten fixad och kunde hängas upp på sträck på däck.

 

 Tvättdag på Wilma…
 
 Nya lakan i sängarna…denna gång blev det de supermarina…bakgrund som sjökort och segelnummer mitt på… För den ovetande så kan vi berätta att vita lakan tenderar att bli lite gulaktiga med tiden hos långseglare…
 
En liten uppdatering kring årets petunia. Fröna från 2016 grodde aldrig, men däremot från år 2017. Nu är de på gång och vi är nyfikna på att se vilka färger det blir i år. Fröna kommer ursprungligen från den petunia vi fick i avresepresent från vännen Stellan…det lustiga är att blommorna ändrat färg från de frön som Styrman Pimpsten sparat efter blomning…
 
 

Här finns det tjuvar. Grannbåten blev av med några cyklar häromdagen. Precis intill har vi våra cyklar runt en lyktstolpe. Vi hörde faktiskt någon rassla med vår kedja, den vi har låst cyklarna med. Men ljudet slutade innan vi hann upp och kolla. Sannolikt så hade tjuvarna spanat in våra cyklar men när de sett den rostfria grova kättingen med ett utmanande lås på, så hade de nog gett sig på grannarnas cyklar istället. Grannarna hade bara varit uppe för att ta sig en drink på en av restaurangerna vid 21-tiden medan tjuvarna hade slagit till…

 

Vi kommer sannolikt inte utforska Almerimar så mycket mer. Inga kulturella djupdykningar eller annan utflykt väntar. Vi plockar istället det bästa ur platsen. Låga priser, vänliga människor och en fantastisk sol. Det känns faktiskt lite som vi åkt på chartersemester. Fast det tog dock lite tid att ta sig hit…två år…den längsta i mannaminne!

 

Skepp o Hoj!

 

6 reaktioner på ”Livet i Almerimar…

 1. Härligt med sol o värme…. behöver mängder nuuu!!!
  Båtar lyfts i, båtar putsas på😊, bottenmåla och mycke mer 😅
  Båt & Hav nästnästa helg och full planering ….😂 Mina planteringar går åt pipsvängen då jag har fått mängder av mördarsniglar… plockade 48 imorse och skall snart ut en ringa igen…. annars så fick jag en katt på besök imorse , men vågade inte öppna dörren…. han kanske flyttar in 🤭🙃
  Kram på er Tjoppar 😘🤗

  Gilla

  • Full rulle hos er hör jag. Spännande med Båt & Hav. Synd att vi inte är hemma och kan besöka. Och du Christina…vad är det för kattmagnet du går och bär på. Alla vill ju flytta hem till er. Inte bara katter utan även vi…ha ha ha. Puss o kram på er varvsnissar.

   Gilla

 2. Hej på Er. Kalle va här en vän Ni träffade i Portugal, han överlämnade ett foto på ett mysigt par som heter fredrik och helena. Jag blev så lycklig av att höra från honom att Ni hade det mysigt ihop och att jag hade hjälpt honom tidigare med hans båt. Han skulle återkomma med en trasig båtdyna så vi ses igen.En stor kram från den gammle i norden. FELIX

  Gilla

 3. Välkomna till härliga Spanien (för Gibraltar är ju inte riktigt Spanien och säkert inte enklaverna i Afrika heller). När vi tillbringade vintern där, en liten bit upp längs kusten från er, så upptäckte vi att Spanien är Mejor, Spanien är bättre. Kram från M/F Solskens besättning mitt i bestyren.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s